Bilişim Vadisi'ndeki çalışmaların büyük bir hızla ilerlediğini vurgulayan Işık, "Birinci ve ikinci etabın altyapı çalışmaları artık son noktaya geldi. Önümüzdeki 3 ay içinde birinci ve ikinci etapta altyapıyı tamamen bitirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.
Vadideki idari binalar ile kuluçka merkezi inşaatına da başladıklarının bilgisini veren Işık, şunları söyledi:
"Arzumuz 2016'nın sonuna doğru Bilişim Vadisi'nde hayatın resmen başlaması, birinci etabın devreye girmesi. Bunu başardığımız zaman ikinci, üçüncü, dördüncü etabı da tamamlayacağız ve burası sadece Türkiye'nin değil bizim gönül coğrafyamızın yani Balkanlar'ın, Kafkaslar'ın, Ortadoğu'nun, Kuzey Afrika'nın en önemli bilişim merkezi haline gelecek. Şu anda her şey programa uygun yürüyor. Burada istihdam edilecek nitelikli istihdam kaynağının sağlanması için Gebze Teknik Üniversitesi ve Kocaeli Üniversitesi'yle eylül ayında bir eğitim programı başlatacağız. Türkiye'nin acil 70 bin bilişim uzmanına ihtiyacı var. Türkiye'nin her yerinde özellikle büyük şehirlerde bu projenin hayata geçmesi için yoğun bir gayret göstereceğiz."
Kocaeli'de Gebze Teknik Üniversitesi ve Kocaeli Üniversitesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye İş Kurumunu birlikte çalıştıracakları aktaran Bakan Işık, "İnşallah üniversite mezunu olup işsiz, bilişime yatkın olan gençlerimize çağrı yapıp onların bilişim alanında uzmanlaşması ve bu eğitimin sonunda uluslararası geçerliliği olan bir sertifika almaları için çalışmalarımızı eylül ayında başlatmış olacağız" dedi.