FİYATLAR DÜŞTÜ AMA...
Türkiye Ziraat Odaları Birliği'nin (TZOB) raporu; yaz ayları ve tarla üretiminin artmasıyla fiyatlarda düşüş yaşansa da, üretici ve market fiyatı arasındaki uçurumun azalmadığını ortaya koydu. TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, incir ve maydanozun üretici-market fiyatı farkında ilk 2 sırayı bir türlü bırakmadığını söyledi. Bayraktar'ın verdiği bilgiye göre; Temmuz'da üretici ve market arasında fiyat farkının en fazla olduğu ürün yüzde 470.91 ile kuru incir oldu. Fiyat farkında kuru inciri yüzde 446.91 ile maydanoz, yüzde 382.35 ile salatalık izledi."
5.7 KAT FARK VAR
"Üretici ucuza üretirken, tüketici pahalı tüketiyor" diyen Bayraktar, şunları kaydetti: "Kuru incir 5.7, maydanoz 5.5, salatalık 4.8, karpuz 4.6, yeşil soğan ve sivri biber 3.7, domates 3.6, kabak ve limon 3.4, kuru kayısı 3.1 kat fazlaya tüketiciye ulaşıyor. Bugün üreticide 5.50 lira olan kuru incir markette 31.40 liraya, 18 kuruş olan maydanoz markette 98 kuruşa satılıyor."