ET ve Süt Kurumu'nun (ESK) mağazalarında et fiyatlarında yaptığı indirim, kasaplara yansımadı. Kasaplarda kuzu kuşbaşının kilogramı
56 lira, dana kuşbaşı
45-46 lira, bonfile ise
67 lira fiyatla satılıyor. Dana yağsız kıymanın kasaplardaki fiyatı da
42 lira. Karkas eti
26 liraya alan kasaplar, yüzde 25 kemik firesi, çalışan ücretleri, kiralar, elektrik, su, KDV maliyetleri ve
6-7 lira da kâr ekleyince kıymanın fiyatının 42 liraya kadar çıktığını söylüyor. Boğaziçi Et Kasap'ın yetkilisi
Rıdvan Menekşe, enflasyonun çok yüksek olduğu zamanlarda dahi et fiyatlarının bu kadar zamlanmadığını kaydetti. Menekşe, ithalatın et şirketlerine yaradığını söyledi.