Türk kebabı, İtalya'da pizzacıların ve makarnacıların kabusu oldu. İtalyanlar'ın Türk kebabına yoğun ilgisi üzerine yerel yönetimler de harekete geçti. Ülkenin bazı kentlerinde kebabın önünü kesmeye yönelik kararlar alınıyor. İtalya'nın Verona kentinde geçen ay kebap gibi etnik yemek satan işletmelere getirilen yasağın bir benzeri Floransa'da da uygulanmaya başlayacak. Floransa Belediyesi, tarihi merkezde yemek satan işletmelerin ürünlerinin yüzde 70'inin yerel olması koşulunu getirdi. Floransa Belediye Meclisi'nin kararına göre; Floransa kent merkezindeki restoran ve büfeler, en az yüzde 70 oranında Toskana bölgesine ait ürünlere yer vermek zorunda olacak. Gıda işletmelerinin sattığı ürünlerin büyük kısmının yerellik sertifikalarına sahip olması ya da bölgenin tipik gıda ürünleri listesine dahil olması şartı aranacak. Belediyenin bu kararı İtalyan basınında, en yaygın etnik yemek türlerinden biri olması nedeniyle "Kebaba veda" diye duyuruldu. Bazı kesimlerden karara destek gelirken, kimileri de belediyeyi eleştirdi.