Makamı kaçtı!

Gümrük Müsteşarlığı, yurt dışından sahte belgelerle getirilen araçlarla ilgili soruşturma başlattı. Denizli Valisi Erkmen'in makam otomobili kaçak çıktı...

Kaynak GAZETE
Giriş Tarihi 17 Temmuz 2011
Makamı kaçtı!

İÇİNDEKİLER

Yurt dışından kaçak olarak yurda sokulan otomobillerle ilgili başlatılan soruşturmada şok bir gelişme yaşandı. Gümrük Müsteşarlığı tarafından yürütülen operasyon, Denizli Valisi Yavuz Erkmen'in Mercedes marka makam aracına kadar uzandı. Müsteşarlık, kaçak otomobillerle ilgili soruşturma başlattı. İncelemelerde, Etkin Motorlu Taşıtlar Şirketi'nin, 2005 yılında 'kullanılmamış' olarak gösterip ithal ettiği araçların yeni olmadığı, Avrupa'da kullanılmış araçların sıfırmış gibi Türkiye'ye sokulduğu tespit edildi. Soruşturmayı derinleştiren Müsteşarlık, şirketin piyasaya sürdüğü araçların tek tek tespiti için mahkemeye başvurdu. Bu araçlardan birisinin Denizli Valisi Yavuz Erkmen'in kullandığı 20 FN 202 plakalı Mercedes S 350 L marka otomobil olduğu belirlendi.

YENİ GİBİ SOKTULAR
Mahkemenin kararı ve İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla, söz konusu makam aracına el konularak, Denizli Gümrük Müdürlüğü'ne teslim edildi. Makam aracının, yeni otomobil kapsamında sahte belgelerle Türkiye'ye sokulduğu belirlendi. Operasyonun, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ün, ikinci el araçların sıfır kilometre olarak Türkiye'ye sokulduğunu açıklamasına denk gelmesi ise dikkat çekti.

'ALANLARIN BİR KABAHATİ YOK'
Denizli Valisi Erkmen, makam aracının kaçak çıkmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
Olayda Valiliğin sorumluluğunun bulunmadığını belirten Erkmen, makam aracının 2005 yılında satın alınarak Valiliğe devredildiğini söyledi ve ekledi: "Makam aracı bizden önce alınmış.
Alanların da bir kabahati yok, onlar da acenteden sıfır diye alıyor, nereden bilsinler."