Örtülü eleştiri

Şevval Sam, başörtüsü için "Tekstil ürünü" dedi. Tepki ve destek aynı anda geldi Ünlü şarkıcı, yaptığı açıklamada "Yanlış anlaşıldığını"söyledi

Kaynak GAZETE
Giriş Tarihi 22 Haziran 2012
Örtülü eleştiri

İÇİNDEKİLER

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde (YYÜ) Toplum Gönüllüleri Vakfı tarafından düzenlenen söyleşiye katılan Şevval Sam, "O (Başörtüsü) benim için tekstil ürünü" dedi. Sam'ın sözleri, twitter'da en çok konuşulan kişiler arasında zirveye yükseldi. Twitter'da Trending Topics (TT) olan Sam'a hem tepki, hem destek geldi.

ÖRTÜNMEYE KARŞI DEĞİLİM
Sam'ın o açıklaması şöyleydi: "Birilerinin etnik kimliği, birilerinin başörtüsü, kiminin de ideolojik düşüncesi. Bunların hepsi aslında şekilcilik. Örtünmeye karşı değilim.

ÖĞRENCİLER ALKIŞLADI
Bütün bunlar sonradan üretildi, o benim için tekstil malzemesi, dünyaya geldiğinde insan çıplaktı, bütün bunlar sonradan ortaya çıktı." İşte bu sözleri üzerine bir anda kendini "Türban" tartışması içinde bulan şarkıcı Sam, yanlış anlaşıldığını belirtti. Sam şöyle dedi: "Öğrencilerle son derece içten bir söyleşi gerçekleştirdim. Konuşmam öğrencilerin tamamı tarafından benimsendi. Tartışma çıkmadı. Alkışlandı. Onaylandı. Yapay tartışma, toplantının "haber" haline getirilmesinden sonra ortaya çıktı! Konuşmamda "başörtüsü karşıtlığı" yok."