Ve bakanlık onay verdi

Adalet Bakanlığı, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ile görüşme başvurusunda bulunan BDP heyetine izin verdi.

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :21 Şubat 2013 , 00:00 Güncelleme Tarihi :21 Şubat 2013 , 13:08
Ve bakanlık onay verdi
Alınan bilgiye göre, Adalet Bakanlığı, BDP'nin dün yaptığı başvuruyu değerlendirdi. Değerlendirme sonucunda Adalet Bakanı Sadulluh Ergin, terör örgütü elebaşı Öcalan ile görüşmek üzere İmralı'ya gidecek BDP heyetine ilişkin izin yazısını onayladı. Yazı sabah saatlerinde BDP'ye gönderildi.

Buna göre, BDP milletvekilleri Sırrı Sürreya Önder, Altan Tan ve Pervin Buldan İmralı'ya gidecek. Heyetin 23 Şubat Cumartesi günü İmralı'ya gitmesi bekleniyor.

CEMİL ÇİÇEK: SONUCA BAKMAK LAZIM
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, İmralı'ya gidecek ikinci heyete izin verilmesine ilişkin, ''Sürecin kendisine bakın, kimin gideceğinden ziyade sonuca bakmak lazım'' dedi.

Çiçek, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen ''Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri''ne gelişinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
İmralı'ya gidecek ikinci heyetin belli olduğunun hatırlatılması ve değerlendirmesinin sorulması üzerine Çiçek, böyle önemli bir konuda heyetteki isimlerin üzerinde durulmaması gerektiğini ifade ederek, ''Sürecin kendisine bakın, kimin gideceğinden ziyade sonuca bakmak lazım. Türkiye'nin kanayan bir yarasıdır. En öndeki ve öncelikli meselesidir'' dedi.

Türkiye'nin neredeyse yarım yüzyıldır terör belasıyla uğraştığını, insanların hayatlarını kaybettiğini, fırsatların kaçırıldığını dile getiren Çiçek, meseleyi değerlendirirken ayrıntıların ve işin magazin kısmının değil özünün göz önünde bulundurulması gerektiğini vurguladı. Çiçek, ''İnşallah sonu hayırlı olsun. Ona yoğunlaşmamız gerekir diye düşünüyorum. Meseleye buradan bakarsak bu önemlidir'' değerlendirmesinde bulundu.
Demokrasisi kurumsallaşmış bazı ülkelerde de terör olayları yaşandığını ve sürecin nasıl yönetildiğinin belli olduğunu söyleyen Çiçek, süreci ''hava raporu açıklar gibi, her saat başı, ne zaman gidiyor, ne oluyor, ne gidiyor, ne giydi, giymedi'' sorularıyla gündeme getirilmemesi gerektiğini ifade etti.

İngiltere'de IRA ile mücadelenin 10 yıldan fazla sürdüğünü ve kimsenin haberi olmadığını kaydeden Çiçek, sözlerine şöyle devam etti:
''Biz her şeyin açıkta olmasını arzu ediyoruz ama bunun bu sürece ne kadar katkısı olacak, bunu da herkesin düşünmesi lazım. Bence işin özünü kaybetmeden haber yapın, bizler açıklama yapalım. Açıklamayı da yapması gerekenler yapsın. Bu yöndeki sıkıntımı daha önce ifade etmeye çalıştım çünkü bu olayın Türkiye'de meydana getirdiği çok derin acılar var, bunun tarafları var. Onların kafasını karıştıracak beyanlardan, açıklamalardan hepimizin kaçınması gerekir. Açıklama yapması gerekenler var, onlar bu süreci biliyorlar. Sık sık siz sorarsanız biz açıklama yapmak mecburiyetinde kalıyoruz, yapmasak başka türlü. Meseleyi biraz dikkatli götürelim.''

Çiçek, yeni anayasa çalışmalarında gelinen aşamaya ilişkin soruyu yanıtlarken de bu konuda millete verilen taahhüdü yerine getirmek zorunda olduklarını belirtti.

TBMM Başkanı Çiçek, şunları söyledi:

''Yeni bir anayasa yapmadığımızda partiler olarak birbirimize söyleyecek söz buluruz ama vatandaşa verecek cevap bulamayız. Vatandaşa vereceğimiz en güzel cevap da bu işi yapmaktır. En güzel cevap yeni bir anayasayı yapıp taahhüdümüzü yerine getirmektir. Onun için de ne kadar çalışmak gerekiyorsa çalışmak icap eder. Başka işlerimizden arta kalan zamanı bu işe ayırarak sürdüreceğimiz bir iş değil. En öncelikli meselemizin bu olması gerekir diye düşünüyorum. Onun için komisyondaki arkadaşlar da bu sorumluluk duygusu içerisinde biraz daha hızlı çalışıyorlar.''