Türkler, gurbeti fethetti. Tatları da en az onlar kadar herkesi büyüledi. Hatta Anadolu mutfağı, Almanya'da 3 gence ilham verdi. Kebap ve döner tutkunu olan 3 Alman genç, Türk restoranlarını adres bildi. Tek sorunları ise soslu dönerden ve bol sarımsaklı kebaptan sonra ağızda kalan kokuydu. Bunun üzerine gençler kafa kafaya verdi. Ağızdaki sarımsak kokusunu gidermek için bir içecek buldu.
KARANFİL, ZENCEFİL VE LİMON
Buluşa imza atan üç gençten biri olan Roman Will içeceğin bir çeşit karanfil, zencefil, maydanoz, nane ve limon karışımından oluştuğunu söyledi. Gençler, içeceklerinin adını da en sevdikleri kebapçıdan esinlenerek 'Papa Türk' koydu. Almanya'da büyük yankı uyandıran içecek şimdilerde raflardaki yerini aldı. İlk etapta 10 bin şişe üretilen Papa Türk'ün bir şişesi 1.7 euro yani yaklaşık 4,5 lira.