Cep telefonundaki korkunç tehlike!

Cep telefonuyla uzun süre konuşanlara önemli uyarı: Uzmanlar, uzun süre telefonla konuşmanın boyun fıtığı ile beyinde kanser oluşabileceğini söylüyor

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :10 Şubat 2014 , 00:00 Güncelleme Tarihi :10 Şubat 2014 , 14:51
Cep telefonundaki korkunç tehlike!
Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Tıp Fakültesinde yapılan bir araştırma, cep telefonuyla uzun süre konuşmanın, yaydığı dalgalar nedeniyle. boyun fıtığı ile beyinde kanser oluşumuna yol açabildiğini ortaya koydu.

BAÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı, Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Olcay Eser, gün içinde cep telefonuyla konuşmanın, baş ağrısının en önemli nedenlerinden olduğunu söyledi.

Bunun dışında, cep telefonlarının hangi sorunlara yol açabildiğine yönelik fakülte bünyesine bir araştırma yaptıklarını anlatan Eser, "Hayvanlar üzerinde yaptığımız deneysel araştırmamız, literatürlerde de yayımlandı, ilgi gördü. Çalışmamızda, cep telefonunun, boyun fıtığı ve beyin kanseri üzerinde etkili olduğuna yönelik sonuçlara ulaştık" dedi.

"BEL FITIĞINA DA YOL AÇABİLİYOR"
Eser, cep telefonuyla konuşmada bir zaman aralığı ya da süre verilmeyeceğini çünkü dalgaların herkesi farklı boyutlarda etkileyebileceğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Bir, iki saat ya da şu kadar süre konuşun demek yanlış olur. Ne kadar az konuşabiliyorsak o kadar iyi. Dalgalar, boyun ve beyin bölgesine yakın oluyor. Konuşma ne kadar çok olursa dalgalar, boyundaki fıtığın ana yapısını bozuyor genç yaşta fıtık ortaya çıkıyor. Boyun fıtığının yapısını bozan bu dalgalar, beyindeki dokulara da zarar verebiliyor. Ayrıca cep telefonu, bel bölgesinde çok taşınıyor. Yayılan dalgalar, bel fıtığı oluşmasına da yol açabiliyor."

"HER DOKU ETKİLENEBİLİYOR"
Cep telefonuyla ne kadar çok konuşulursa sağlık açısından o kadar risk oluştuğuna dikkati çeken Eser, "Hem baş ağrısı hem de beyinde oluşacak sorunlar açısından risk ortaya çıkıyor. Dalgalara fazla maruz kalmak, vücuttaki her doku üzerinde oluşabilecek sorunları tetikliyor" diye konuştu.

Eser, cep telefonuyla konuşurken mutlaka kablolu kulaklık kullanılmasını önererek, zararlı dalgalardan olabildiğince uzak kalınması, bu cihazların çantada taşınması gerektiğini kaydetti.