Akyüzümüz

Rüşvet karşılığında altın madalya sahibi olduğu iddia edilen Elif, karalama kampanyasına en güzel cevabı verdi. Antalya'daki Wushu şampiyonasında dünya birinciliğini ilan ederek, başarının satın alınamayacağını gösterdi

Kaynak GAZETE
Giriş Tarihi 19 Mart 2014
Akyüzümüz

İÇİNDEKİLER

Para karşılığı "Dünya Şampiyonluğu" ünvanını aldığı iddia edilerek başarısına gölge düşürülmeye çalışılan Elif Akyüz, en güzel cevabı yine birincilik elde ederek verdi. Wushu Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahman Akyüz'ün kızı Elif, Ankara'da 10 Ekim 2012'de yapılan 11. Dünya Wushu Şampiyonası'nda büyük bir başarıya imza attı. Avrupa, Asya ve Amerika'dan gelen 31 rakibini geride bırakarak "Dünya Wushu Şampiyonu" oldu. Ancak bu başarıya gölge düşürmek isteyenler boş durmadı. Hürriyet ve Zaman gazetelerinde yayımlanan haberlerde, Elif'in kazandığı altın madalyanın, babası Abdurrahman Akyüz tarafından 7 adet 'Rolex' marka saat ve 14 bin dolara satın alındığı iddia edildi. İftira kampanyası başlatanlara cevap ise Antalya'da gerçekleştirilen "5. Dünya Gençler Wushu Şampiyonası"ndan geldi. Şampiyonada Elif Akyüz, Zeynep Akyüz ve Necmettin Erbakan Akyüz, aldıkları madalyalar ile başarının rüşvetle değil, çalışma ile geldiğini gösterdi. Şampiyonanın ikinci gününde kızlar A grubu "Qiangsu" dalında Elif Akyüz, dünya birincisi, erkekler "Gunshu" dalında Necmettin Erbakan Akyüz dünya birincisi, kızlar B grubu "Gunshu" dalında ise Zeynep Makbule Akyüz dünya ikincisi oldu. Şampiyonada bir altın, bir gümüş madalya alan Elif Akyüz, Türkiye'yi başarıyla temsil etmenin mutluluğunu yaşadı.

'HİÇBİR BAŞARI TESADÜF DEĞİL'

"Kazanmak için çok çalıştık" diyen Dünya Şampiyonu Elif Akyüz, şunları söyledi: "Başarılarımızın hiçbiri tesadüf veya hediye değildir. Türkiye'de yapılan bir şampiyonada altın madalya alıp İstiklal Marşı'nı okutmaktan gururlu ve mutluyum" diye konuştu.