Bir garip müzayede

Tülay Garipoğlu'nun 49 parça mücevheri müzayedeye çıktı. Satıştan elde edilecek para Münevver Karabulut'un 1 milyon 287 bin TL'lik tazminatı için kullanılacak

Kaynak GAZETE
Giriş Tarihi :26 Mayıs 2014
Bir garip müzayede

İÇİNDEKİLER

Türkiye'nin 2009 yılında aylarca gündeminden düşmeyen Münevver Karabulut cinayetinde Karabulut'un ailesi tarafından açılan tazminat davası sonuçlandı. 24 yıl hapse mahkum edilen Cem Garipoğlu ile annesi Tülay Makbule Garipoğlu ve baba Mehmet Nida Garipoğlu'na açılan tazminat davasını Karabulut ailesi kazandı. Mahkeme, Garipoğlu ailesini Karabulut ailesine ödenmek üzere 1 milyon 287 bin TL tazminata mahkum etti.

YARGITAY ONADI
Karabulut ailesi paranın tahsili için İstanbul İcra Dairesi'ne başvurdu. Tülay Garipoğlu'nun bankada bulunan 5 kilo külçe altın, pırlanta ve pahalı marka saatlerden oluşan toplam 49 parça mücevhere bilirkişi 646 bin TL kıymet takdirinde bulundu. Bunun üzerine mahkeme, kıymetli eşyaların satışa çıkarılmasına karar verdi. Yargıtay ise mahkemenin verdiği kararı haklı bularak onadı. Mücevherlerin satışı ise mahkeme tarafından 26 Mayıs 2014 Pazartesi günü olarak belirlendi.