ÇOK SAYIDA ŞİRKETİ BULUNUYOR
Nadire İpekçi'yle 1944 yılında evlenen Mustafa İpekçi'nin 9 çocuğu dünyaya geldi.
Çorap imalatıyla iş hayatına atılan İpekçi, 1967'de Bursa'da İpsan Naylon İplik Çorap firmasını kurdu, çok sayıda şirkete de ortak oldu. İpekçi, 1977'de kendisinden 18 yaş küçük bankacı Aysel Kıran'la dini nikah kıydı. İpekçi'nin ikinci eşinden de 2 kızı ve 1 oğlu oldu. İşadamı İpekçi 2007'de vefat ettiğinde geriye bankalarda milyonlarca lira, çok sayıda menkul, gayrimenkul, fabrika ve atölyeler bıraktı.
VASİYETİNE UYULAMADI
Resmi ve dini nikahlı eş ile çocukları arasında miras kavgası çıktı. Aysel Kıran, çocuklarını nüfusa kaydettirmek için "Kıran" olan soyadını "İpekçi" olarak değiştirdi.
Hacı Mustafa İpekçi'nin 1978'de düzenlediği vasiyetnameye göre mirasın yüzde 25'inin bir yardım vakfına bırakılması, geri kalanın da pay edilmesi gerekiyordu. Ancak pay dağıtımı sağlanamayınca resmi nikahlı eş dava açtı. Dini nikahlı eş ve 3 çocuğunun banka hesaplarını gizlediği, milyonlarca lira çektiği öne sürüldü.İncelemede bu durum tespit edildi.
87 YAŞINDA MİLYONER
Hayalleri bile zorlayan servet 8 yıl sonunda sahibini buldu. Davanın karar duruşmasında, İpekçi'nin hesaplarındaki toplam 81 milyon 340 bin 343 lirasından 50 milyon 837 bin 723 lirasına davalılar tarafından haksız yere alındığı belirlendi. Bu paranın davacılara ödenmesi istendi. Okuma-yazma bilmeyen ve imzasını dahi parmak iziyle atan 87 yaşındaki resmi nikahlı eş Nadire İpekçi'ye 16 milyon 795 bin 143 lira, çocuklarından dördüne 1 milyon 639'ar bin lira, birine 1 milyon 656 bin lira, ikisine ise 539'ar bin lira ödenmesine karar verildi. Davalı imam nikahlı eş ve çocukları adına kayıtlı bazı taşınmazların da tapudan iptaline hükmedildi. Bunlar da davacı Nadire İpekçi ve çocuklarına geçti.
APARTMANLAR PAYLAŞILAMADI
Hacı Mustafa İpekçi, 2007'de vefat ettiğinde geriye bankalarda milyonlarca lira, çok sayıda menkul, gayrimenkul, hisseler ve değeri milyonlarla ifade edilen fabrika ve atölyeler bıraktı. Vasiyetnamesinde İpekçi, İstanbul Fatih'teki apartmanlar ve dükkanların iki eşi arasında pay edilmesini istedi.
Ancak eşit dağıtım yapılamadı.
