Ev değil dinleme üssü

Gözaltına alınan ve İstihbarat Şube eski Müdürü Yılmazer’in A takımından olduğu belirtilen Emniyet Müdürü Bayram Özbek'in evinde dinleme cihazı ve çok sayıda dinleme kayıtları bulundu.

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :06 Temmuz 2015 , 00:00 Güncelleme Tarihi :06 Temmuz 2015 , 11:08
Ev değil dinleme üssü
Tahşiye Grubu'na yönelik 2008-2009 yılları arasında başlatılan soruşturmada kumpas kurulduğu iddiasıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmada 3. Dalga operasyon için düğmeye basıldı. Operasyon kapsamında haklarında gözaltı kararı çıkartılan polislerin o dönem İstihbarat Şube'de çalıştıkları tespit edildi. Şüpheli polislerin eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer ve eski İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Recep Güven'in oluşturduğu A takımından olduğu belirtildi. Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Hasan Yılmaz, 8 kişi hakkında gözaltı kararı verilmesi için Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne başvurdu.

8 KİŞİ GÖZALTINDA
Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği verdiği gözaltı kararı sonrası harekete geçen İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sabah saatlerinde operasyona başladı. Haklarında yakalama kararı bulunan 8 kişi gözaltına alınarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Operasyon kapsamında şüphelilerin evlerinde arama gerçekleştirildi. Şüphelilerden polis okulunda müdürlük görevinde bulunan Bayram Özbek'in evinde bulunanlar paralel yapının halen dinleme yaptığını gözler önüne serdi. Özbek'in evinde çok sayıda dinleme kasetinin yanı sıra dinleme yapabilmek için cihaz bulunduğu öğrenildi. Emniyet müdürünün evinden dinleme cihazıyla ne kadar ve kimler dinlediği araştırılmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

13 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

Tahşiyeciler grubuna yönelik kumpas soruşturmasında ilk operasyon 2014'ün Aralık ayında gerçekleştirilmiş aralarında Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın da bulunduğu 5 şüpheli tutuklanmıştı. Soruşturmada 2. Dalga ise 17 Haziran günü gerçekleşti. Operasyonda 20 kişi gözaltına alınmış tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 13 şüpheliden 4'ü cezaevine gönderilmişti. Soruşturma kapsamında tutuklu bulunan şüpheli sayısı 13 olurken, soruşturmada 1 numaralı şüpheli olan Fethullah Gülen hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmıştı.

2002'DE GÜNDEME GELMİŞTİ
Bayram Özbek ismi 2000'li yılların başında yılında açılan "Emniyette Fetullahçı yapılanma" soruşturmasında da gündeme gelmişti. Savcı Nuh Mete Yüksel, 2002 yılında İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Bayram Özbek'in, Çağdaş Eğitim Vakfı yöneticileri ile amirlerinin haberi olmadan ''Hayri Canöz'' takma adıyla irtibat kurduğunu ve vakıfta ele geçtiği bildirilen kasetleri hazırladığını belirterek, polis memurunun bu yüzden açığa alındığını ve hakkında soruşturma yapıldığını bildirmişti. Özbek, 17 Aralık öncesine kadar polis okulunda Emniyet Müdürü olarak görev yapıyordu.

Kaynak: Yeni Şafak