
İstanbul Hukuk mezunu olan ve Lefke'de avukatlık yapan Feza Güzeloğlu, hiç utanmadı. Ezanı tamamen yasaklatmak için mücadele edeceğini açıkladı.
'KARAR BİZİM İÇİN BA ĞLAYICI DEĞİL'
KKTC Din İşleri Başkanı Talip Atalay ise konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "Mahkemede alınan kararın muhatabının Din İşleri Başkanlığı ve Din İşleri Başkanı değil, Vakıflar İdaresi olduğu görülmektedir. Dolayısıyla bu karar, Din İşleri Başkanlığını bağlayıcı herhangi bir sonuç doğurmamaktadır. Asırlardır olduğu gibi bugün de Kıbrıs'ımızda ezanlar okunmaya devam edecektir. Kıbrıs ezan sesi dinmemesi için büyük bedeller ödemiştir. KKTC'de ezanın susturulması söz konusu değildir" dedi. Kararı cami görevlileri uygulamadı. Dün 3 camiden ezan sesi yükseldi. Müezzinler ezanı gözyaşları arasında okudu. Bu gelişme Türkiye ve KKTC'de büyük yankı uyandırdı. Sosyal medya kullanıcıları, skandala imza atan mahkemeyi ve ezanı dava eden marjinal avukatı eleştiri yağmuruna tuttu.

BAĞIMSIZLIK SİMGESİ
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, KKTC'deki 3 camide sabah ezanlarının hoparlörden okunmasının mahkeme kararıyla yasaklanmak istenmesiyle ilgili, "Biz Kıbrıs'taki hem müşavirimizle hem oradaki yetkililerle diyalog halindeyiz" dedi. KKTC'nin daima bir Müslüman ülke olarak kaldığını belirten Görmez, "Her Müslüman ülkede ezan, bağımsızlığın, istiklalin ayrılmaz önemli simgesidir" değerlendirmesinde bulundu.
VATANDAŞIN TEPKİSİ










