Tarih, bir hainlikle daha karşılaştı. Milyonlarca Yahudi'yi katleden Almanya, sözde Ermeni soykırımı yalanına sahip çıktı. Alman Parlamentosu, dün sözde Ermeni soykırımı yalanını içeren tasarıyı oyladı. Oylamaya koalisyon ortakları Hristiyan Demokrat Birlik Partisi, Hristiyan Sosyal Birlik Partisi ve Sosyal Demokrat Parti ile muhalefetteki Yeşiller Partisi'nin vekilleri katıldı. Sözde soykırım tasarısı, oy çokluğu ile tanındı. Oylamada 1 çekimser, 1 de hayır oyu çıktı. Oylamaya Başbakan Angela Merkel ve Başbakan Yardımcısı SPD Genel Başkanı Sigmar Gabriel başka etkinliklerde olduğu için, Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier ise Latin Amerika gezisine çıktığı için katılmadı. Bu karardan sonra kirli ittifak bir kez daha ortaya çıktı.
İKİYÜZLÜ MERKEL
Ellerine Ermenistan bayrağı ve terör örgütü PKK ile YPG'nin paçavralarını alan kaos lobisi, Alman Parlamentosu binasının önünde sahneye çıktı. Şer ittifakı, Türkiye aleyhine sloganlar atıp Almanya'nın şakşakçılığını yaptı. Bu karar Almanya'da yaşayan 3 milyon gurbetçinin ise sabrını taşırdı. Ellerine Türk bayraklarını alan gurbetçiler, hem Almanya'ya hem de Ermeni diasporası ile destekçilerine lanet yağdırdı. Meydanlara akan Türkler, "Kimse tarihimizi yalanlar üzerinden karalamaya kalkmasın" diyerek karara sert çıktı. Gözler Başbakan Angela Merkel'e odaklandı. İki yüzlü davranan Merkel "Farklı görüşlerde olsak da ilişkilerimizin yelpazesi çok geniş. Almanya ile Türkiye'yi birbirine bağlayan çok şey var" açıklamasını yaptı. Peki Almanya'nın kabul ettiği sözde tasarının içinde neler vardı. Tasarıda Osmanlı Hükümeti'nin Ermeniler ile Asuriler'i, Süryaniler'i ve Keldaniler'i de soykırıma tabi tuttuğu yalanı atıldı. Ayrıca tasarı ile kirli iddianın Alman eğitim müfredatında da yer alacağı açıklandı.
İHANET
CESARET
Sözde yalana en büyük destek bir Türk'ten geldi! Yalan tasarısını Alman Parlamentosu'na getiren isim Yeşiller Partisi'nin Eşbaşkanı Cem Özdemir'di. Özdemir dünkü oylama öncesi yakasına Ermenistan rozeti takıp kürsüye geçti. Talat ve Enver Paşa'nın adını anarak "katiller" dedi. Türk vatandaşları, Özdemir'e sert çıkarken Türkler'e destek ise bir Alman'dan geldi. Alman Parlamentosu'nda 11'i Türk kökenli, toplam 631 milletvekilinden bir tek Bettina Kudla "soykırım"a 'hayır' dedi. Merkel'in genel başkanlığını yaptığı CDU partisinin üyesi olan Kubla, şunları söyledi: "Başka ülkelerde meydana gelen tarihi olayları değerlendirmek Federal Meclis'in görevi değildir. Meclise sunulan önergede kaynak olarak tarihçilerden bunun soykırım olduğunu gösteren bir değerlendirme yok."
İLK KABUL EDEN URUGUAY
Soykırım yalanını ilk olarak 1965'te Uruguay tanıdı. ABD'de 43 eyalet karara imza attı. Yalana hizmet eden diğer ülkeler ise şunlar: Kıbrıs Rum Kesimi, Arjantin, Fransa, İsviçre, Rusya, Kanada, Yunanistan, Lübnan, İsveç, İtalya, Vatikan, Slovakya, Hollanda, Venezuela, Litvanya, Polonya, Şili, Bolivya, Çek Cumhuriyeti, Avusturya, Suriye, Almanya...
Almanlar, Ermeni diasporasına hizmet ederken şer ittifakının diğer ayakları da sahneye çıktı. Terör örgütü PKK ve YPG yandaşları ile HDP'liler parlamento binasının önündeki meydana aktı. Ermeniler'le kol kola verip Türkiye karşıtı sloganlar attı.
Başkent Berlin'deki Alman Federal Parlamento binası dün skandal bir karara imza attı. 11'i Türk kökenli olan 632 Alman vekil, sözde soykırım tasarını kabul edip diasporaya göz kırptı.
ELÇİMİZ ANKARA'DA
Küstah kararın ardından istişare için Türkiye'ye çağrılan Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, dün akşam Ankara'ya geldi. Karslıoğlu, "Bu alınan mantıklı bir karar değil" dedi.
HDP KLASİĞİ
TBMM, Alman Parlamentosu'nun skandal kararı sonrasında bir bildiri yayınladı. AK Parti, CHP ve MHP bildiriye imza atıp kararı kınadı. Ancak HDP yine kaos lobisinden yana davrandı. Bildiriye imza atmadı. Söz konusu bildiride "Alman Federal Meclisi'nin 1915'te yaşanan tehcirle ilgili asılsız iddialarını esas alan haksız kararını Türk milletinin temsilcisi olan bizler kabul etmiyoruz ve esefle kınıyoruz. Bu kararın hiçbir geçerliliği yoktur. Ayrıca dostluk köprülerine de zarar verecektir" denildi.
GEÇMİŞİMİZ BELLİ
Alman Federal Parlamentosu'nun 1915 olaylarını "soykırım" olarak tanımasının ardından Ankara'dan ilk hamle geldi. Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, istişare için Ankara'ya çağrıldı. Dışişleri Bakanlığı'nca yapılan yazılı açıklamada ise kararın "utanç verici" olduğu ifade edildi. Açıklamada, "Bu dayatmaya karşı hukuki yollar da dâhil, her türlü imkân kullanılacak" denildi. Başbakan Binali Yıldırım ise şunları söyledi: "Bu karar hatalı bir karardır. Türk milletinin geçmişi bellidir. Bizim geçmişimizde yüz kızartacak başımızı öne eğdirecek hiçbir olay yoktur."