Parmak izi

Güvenlik güçleri İstanbul’daki kanlı saldırıyı aydınlatmak için düğmeye bastı. Canlı bombanın kimliği, patlayıcı yüklü otomobilin kaputuna yapışan parmak parçasından saptandı. PKK’lı hainin “Murat” kod isimli terörist olduğu ortaya çıktı. Bu sayede ikinci kalleşin de izine ulaşıldı

takvim.com.tr takvim.com.tr
Kaynak GAZETE
Giriş Tarihi :13 Aralık 2016
Parmak izi
Kalleşler geçtiğimiz Cumartesi akşamı İstanbul Beşiktaş'ta bombaları patlattı. Kanlı saldırıda şehadete ulaşan vatandaşlarımızın sayısı 44'e çıktı. Güvenlik güçlerimiz ise terör örgütü PKK tarafından düzenlenen saldırının detaylarını ortaya çıkartmak için düğmeye bastı. Saldırıda kullanılan otomobilin tavan kısmında, kopmuş bir parmak parçası bulundu. Parmaktan alınan doku incelemesiyle, bir canlı bombanın kimliğine ulaşıldı.

GÖZCÜLÜK YAPMIŞLAR...
Teröristin, PKK'nın Kandil'de "feda eylemcisi" olarak yetiştirdiği "Murat" kod adlı hain olduğu ortaya çıktı. Bu sayede polis, diğer canlı bombanın kimliğine de ulaştı. İki canlı bombanın da Aralık ayı başında Türkiye'ye girdiği saptandı. Kamera görüntülerini inceleyen ekipler, bombalı aracın trafiğini de ortaya çıkarttı. İki canlı bombanın bulunduğu Chevrolet Aveo marka otomobil, stada sahil yolunu kullanarak vardı. İki canlı bomba da araçtaydı. Patlama öncesi canlı bombalardan biri otomobilden indi. Ardından da hain saldırı yaşandı. Saldırganlar, bomba etkisi azalmasın diye sunrooflu araç kullandı. Aracın 6 Aralık'ta Kartal'dan noter satışı ortaya çıkmıştı. Buradan hareketle polis, 10 şüpheliyi gözaltına aldı. Sorguları sonrası 3 şüpheli daha yakalandı. Bazı şüphelilerin, gözcülük yaptığı saptandı.

150 DOLARLIK KALLEŞ TUZAK
İstanbul'daki saldırı, hainlerin planlarını gözler önüne serdi. Uzmanlar, kanlı saldırıda kullanılan aracın sadece 150 dolara hazırlandığını söyledi. Terör uzmanları, "Civata ve somunlar, vida ve bilyeler, herhangi bir metal parçası ya da bozulmuş makine parçaları ev yapımı patlayıcılarla birleştiriliyor. Bu tür kalleş saldırıların maliyeti çoğunlukla 150 doları geçmiyor" dedi.

FERİT ZENGİN