Ciğer kebabı Şanlıurfa'nın mı, yoksa Diyarbakır'ın mı? Bu tartışmayı bir süre önce Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba başlattı. Fakıbaba, Şanlıurfa ziyaretinde "Ciğerin en güzel yapıldığı yer Şanlıurfa'nın ta kendisidir. Başvuru yapıldı. İnşallah ciğerin patentini alacağız" demişti. Bakanın açıklaması, günde yaklaşık 1 ton ciğerin tüketildiği Diyarbakır'ı harekete geçirdi. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası aralarıngel
da ciğer kebabının da olduğu 8 ürün hakkında Türk Marka ve Patent Kurumu'na başvuracak. Vatandaşlar, Diyarbakır ciğerinin daha lezzetli olduğunu söylese de tescil tartışmasının yersiz olduğuna inanıyor ve "Kebabı illa bir şehre tescillemek doğru değil" diyor.