HEPSİ ZEHİR MADENİ...
Gıda markalarının en çok satılan ambalajlı lezzetleri test edildi. Buna göre kanserojen palmiye yağı kullanmasıyla gündeme gelen bir çikolata markasının bilinenden daha zehirli olduğu belirlendi. Çikolata ve fındık zengini gibi görünen ürünün içerisinde yüz 44'ünün şekerden, 31'inin yağdan, 7.4'ünün kakaodan, 13'ünün ise fındıktan oluştuğu söylendi. En çok tüketilen içeceklerden bir kutu kolanın da yüzde 89.4'ünün sudan, 10.6'sının da şekerden yapıldığı anlaşıldı. Patates ciplerinin ise yüzde 33'ünün yağdan, 54.8'inin kurutulmuş patates, pirinç unu ve buğday nişastasından, 1.4'ünün tuzdan, 11'inin de nemlendiriciden hazırlandığı ortaya çıktı. Çikolatalı gofretlerin ise yüzde 60'nı şeker, 17'sini yağ, 10'unun arpa özünden, 4'ü süt tozu, 9'u da kakaodan oluşturuyor.