Yapma yağ!

Dünya gıda sektörünün önde gelen markaları araştırıldı. Çoğunun zehir saçtığı anlaşıldı

takvim.com.tr takvim.com.tr
Kaynak GAZETE
Giriş Tarihi :17 Eylül 2017
Yapma yağ!

İÇİNDEKİLER

Tadına doyamadığımız abur cuburlar için bugüne kadar binlerce renkli reklam çekildi. Bu tarz ürünler, market ve bakkal raflarına sıra sıra dizildi. Görüntüleri müşterileri cezbetti. Başta çocuklar olmak üzere genç, yaşlı, herkes çikolatadan cipse birçok yiyeceği afiyetle midesine indirdi. Bu durum bazıları için ise bağımlılık haline geldi. Ancak yapılan sağlık araştırmaları, tadı güzel olan bu ürünlerin zehir saçtığını bir kez daha belgeledi.

HEPSİ ZEHİR MADENİ...
Gıda markalarının en çok satılan ambalajlı lezzetleri test edildi. Buna göre kanserojen palmiye yağı kullanmasıyla gündeme gelen bir çikolata markasının bilinenden daha zehirli olduğu belirlendi. Çikolata ve fındık zengini gibi görünen ürünün içerisinde yüz 44'ünün şekerden, 31'inin yağdan, 7.4'ünün kakaodan, 13'ünün ise fındıktan oluştuğu söylendi. En çok tüketilen içeceklerden bir kutu kolanın da yüzde 89.4'ünün sudan, 10.6'sının da şekerden yapıldığı anlaşıldı. Patates ciplerinin ise yüzde 33'ünün yağdan, 54.8'inin kurutulmuş patates, pirinç unu ve buğday nişastasından, 1.4'ünün tuzdan, 11'inin de nemlendiriciden hazırlandığı ortaya çıktı. Çikolatalı gofretlerin ise yüzde 60'nı şeker, 17'sini yağ, 10'unun arpa özünden, 4'ü süt tozu, 9'u da kakaodan oluşturuyor.