Pratik bilgiler ile yaşamınızı kolaylaştırın

Kaynak Gazete
Giriş Tarihi:
Pratik bilgiler ile yaşamınızı kolaylaştırın
Patates: Patatesleri haşlarken suya 1 yemek kaşığı sirke koyarsanız hem patateslerinizi dağılmaktan kurtarırsınız hem de haşlandıktan sonra bile sarı renklerini muhafaza ederler.

TAZE TAVUK:
Tavuğun kalitesi göğüs etini dolgun ve sıkı olmasından anlaşılır. Tavuk tazeyse göğüs kemiğinin ucu esnek olur. Tavuğun derisinde oluşan mavi lekeler bozulma işaretidir.

KREMA: Pasta ve kekler için kullandığınız kremanın daha sert olmasını istiyorsanız, hem çırpacağınız kaseyi hem kremayı hem de çırpıcınızı birkaç dakika buzlukta bekletin.

TERBİYE: Yemeğinize yapacağınız terbiyeyi, yemeğin kesilmesini önlemek için yemek biraz ılındıktan sonra yapın. Terbiyelediğiniz yemeği bir taşım kaynatırsanız yemeğiniz, kesilmeden ve tadı bozulmadan terbiyelenmiş olacaktır.

BAKLİYAT: Kuru Bakliyatlı bir yemek pişirecekseniz bir gece önceden bakliyatları ıslatın.
Haşlarken ise tencereye bir tutam karbonat katın. Böylece bakliyat daha kolay pişecektir.