SAPLARI SAKLAYIN
Kışın kereviz pişirirken her zaman değerlendirme fırsatı bulamayız o yemyeşil yaprakları. Ama mis gibi kokarlar, atmaya da kıyamayız, en doğrusu kurutmak. Kuru kereviz yaprakları, selülitle savaşınızda yardım eder size. Doğru koşul, gölgede, geniş bir alanda, kuru bir ortamda, güneşe maruz kalmadan kurutmaktır. İyice kuruduğuna emin olduğunuz kereviz yapraklarını, kuru nane gibi ufalayın ve cam bir kavanoza koyup ağzını sıkıca kapatın. Kış yemeklerinin vazgeçilmezi bu sebzenin yaprakları, yazın selülitle mücadelede en büyük destekçilerinizden olacak. Bir tatlı kaşığı kereviz, bir kupa kaynar su için ideal, uzun süre demlemenize gerek yok bu narin bitkiyi, 3-4 dakika yeterli. Günde 3 fincana kadar gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Böbreklerinizi yormadan dokularınızda birikmiş fazla sıvıyı atmanıza yardımcı olur, dolayısıyla selülitinizle savaşmanıza da.
MAYDANOZ
Yine vücuttan ödem atmanıza yardım eden bu bitkinin çayını günde sadece bir fincan tüketmenizi öneriyorum. Fazla miktarda uzun süre tüketilmesi, içerdiği 'öjenol' nedeniyle sakıncalı. Bir demet çok fazla, birkaç sap yeterli, bir su bardağı kaynar suda 1-2 dakika haşlayıp, 10 dakika dinlendirin ve tüketin. Maydanozu çiğ olarak salatalarda da yiyebilirsiniz. Ancak miktarı abartmayın.