Meltem Cumbul'un tavrının kabul edilemez olduğunu belirten sanatçılar, sahnenin nezaketini kendi için kullandığını söyledi. Sosyal medyada da büyük tepki gören Cumbul, sessiz kalmayı tercih etti. İşte sanatçılar ve sosyal medya tepkileri:
Yeşim Salkım: Bulunduğumuz ortamlarda birbirimize saygılı davranmamız gerekir. Aralarında ne yaşandı hiç bilmiyorum ama nezaketen de olsa o eli sıkması gerekirdi. Oscar ödül törenlerinde de kimse birbirini sevmiyor ama herkes birbirini ayakta alkışlıyor.
Volkan Severcan: İşin aslını bilmiyorum ama yapılanı yakışıksız buluyorum. Ne olursa olsun sunucu olarak Meltem oradaysa o şekilde davranmaması gerekirdi. Bu davranış bana biraz sansasyonel geldi.
Zihni Göktay: Bence özür dilemesi lazım. Semih Kaplanoğlu çok takdir ettiğim fevkalade bir insan. Orada, o dişlide bir kırılma var. O kırılmanın bir özürle telafi edilmesi lazım. Altın Koza'yı zedeler bu tür işler.
Oyuncu- seslendirme sanatçısı Mazlum Kiper: Beğeneyim veya beğenmeyeyim kimsenin elini sıkmamazlık etmem. Hoş bir davranış değil. Semih Kaplanoğlu gibi bir insana yapılmaması gerekirdi.
Engin Çağlar: Bu tür davranışların sahnede onlarca kişinin önünde yapılması uygun değil. Sinemacıların birbirleriyle çekişmesi aralarında olmalı, sahnede olması çok hoş olmadı. Sanatçıların örnek olması gerekir. Ona göre davranılması gerekirdi.
Sunucu- radyocu Ayhan Güngör: Sahnenin bir nezaketi vardır. Bu nezaket çerçevesinde uzatılan bir el varsa mutlaka tokalaşmak gerekiyor. Meltem Cumbul'un bu tavrı takınması çok yanlış.
ADANA'YA VE KAPLANOĞLU'NA SAYGISIZLIK
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü açıklama yaptı: "Sunuculuk yapan Meltem Cumbul'un Film-Yön En İyi Yönetmen Ödülü'nü kazanan Semih Kaplanoğlu'nun selamına karşılık vermemesi şahsımı, festival yönetme kurulunu, sinemaya ve sanata gönül veren herkesi derinden üzmüştür. Meltem Hanım, bilerek böyle bir davranışta bulunmuş ise hem Semih Kaplanoğlu'na hem de Adana'ya saygısızlık yapmıştır. Festivalimiz adına üstlenmiş olduğu görevi istismar etmesini kınadığımızı belirterek, bu yaşanan üzücü durumun sinemacıları buluşturan ve Türkiye'nin en önemli sinema festivallerinden biri olan Adana Film Festivali'nin görkemli ödül töreni ve kapanış programına gölge düşürmemesi gerektiğini ifade ediyor, kamuoyunun dikkatine saygıyla sunuyoruz."
'BU İŞLER ÇOK BAYAT'
MELTEM Cumbul bitik biridir. O nedenle gündeme gelmek için ya erotik bir filmde oynamalıydı ya da böyle bir hareket yapmalıydı. Bugün için ikinci şıkkı tercih etti.

SANAT hayatı sıradan olan birinden
sıradan şov izledik. Haddini bil Meltem.
KLASİK muhaliflere yaranma hareketi. Bu işler çok bayat Meltem.

YILLARCA Los Angeles'ta yaşadığını
söyledi, film çalışmaları yaptığını açıkladı.
İşte öğrendikleri ortada.
MELTEM Cumbul'u sanat camiasında seven yoktur. Bunu kendisi de biliyor.

SON yıllarda hiçbir ciddi teklif
almayınca, çıldırdı. Bir psikoloğa gitse
keşke. Haddini öğrenir belki.
MELTEM Cumbul'la yıllar önce tanışmıştım. Hep ilginin üzerinde olmasını istediğini hemen anlamıştım.