Partimin kararını takmıyorum: Evet

"Bugün doğrudan yana tavır aldığım için partimin kararını tanımıyorum. Aldıkları kararı kabul etmiyorum." İşte o isim...

Giriş Tarihi 06 Eylül 2010, 00:00 Güncelleme 06 Eylül 2010, 15:07
Partimin kararını takmıyorum: Evet

İÇİNDEKİLER

Adana'nın İmamoğlu ilçesinin Demokratik Partili (DP) Belediye Başkanı Kadir Altunköse, referandumda 'hayır' diyen partisinin kararını takmadığını belirterek, 'evet' diyeceğini açıkladı.

İlçede çok sayıdaki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile belediye binasında basın açıklaması yapan Altunköse, "Bugün doğrudan yana tavır aldığım için DP'nin kararını tanımıyorum. Aldıkları kararı kabul etmiyorum. Yanlış bir karar. DP gibi Adalet Parti ve Doğru Yol partisi gibi Türkiye'de yıllarca darbelerden cuntalardan sıkıntı çekmiş, idam sehbalarında can vermiş, iktidarı değiştirilmiş, gece yarısı hükümetler yıkılmış, bakanları Zincirbozan ve Hamzaköy'e gitmiş, bir partinin neferi olarak bu referandumda kayıtsız kalmamayı vicdanı bir borç bildim ve bütün hemşerimizle birlikte 'evet' diyorum." ifadesini kullandı.

Niçin evet diyeceğini açıklayan Altunköse, "Türkiye'de daha fazla demokrasi, daha fazla özgürlük için halk iradesinin daha fazla egemen olması için herkesin halka saygılı ve hesap verebilmesi için demokrasilerde yeter söz, karar, tercih milletin olması için; Atatürk, 'halk iradesi çelik zırhı deler' demişti; bunun gerçek olabilmesi için evet diyeceğiz." şeklinde konuştu.

Referandumun bir parti meselesi olmadığına dikkat çeken Altunköse, "Referandum bir memleket sevdası olarak gördüğümüz için Demokrat Partili Belediye Başkanı olarak merkez ve köylerimizdeki 10 bin oyumuzla belediye meclis üyelerimle, sivil toplum kuruluşları ile, muhtarlarımız, ailem ve personelimle 12 Eylül'de evet diyeceğiz." dedi.

Eski DP Genel Başkanı Süleyman Soylu'ya 'evet' dediği için yapılan ihracı nefretle kınadığını açıklayan Altunköse, "Demokrasi ve özgürlük için canı gönülden mücadele veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklemeyi de vicdani bir borç olarak görüyorum." diye konuştu.