Başbakan Erdoğan: Fenerlilik yapamam

Şike operasyonu konusunda düşünceleri en çok merak edilen isimlerin başında gelen Erdoğan, Federasyonu takdir etti. Gönül verdiği, kongre üyesi olduğu takımıyla ilgili net konuştu.

Giriş Tarihi 29 Temmuz 2011, 00:00 Güncelleme Tarihi 29 Temmuz 2011, 09:02
Başbakan Erdoğan: Fenerlilik yapamam

İÇİNDEKİLER

Türkiye'yi sarsan şike operasyonu konusunda düşünceleri en çok merak edilen isimlerin başında geliyordu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan. Taraftarı olduğu Fenerbahçe'nin yaşadığı zorlu döneme dair ne tavır takınacağı da merak ediliyordu.

Şike operasyonuna destek veriyor muydu?

- Fenerbahçeli, dahası kongre üyesi bir Fenerbahçeli olarak neler düşünüyordu?Shakhtar Donetsk maçında çıkan olayları nasıl değerlendiriyordu?
- Federasyona alacağı her türlü kararda destek olacak mıydı?
Bu soruların tümü hatta daha fazlası yanıt buldu. Başbakan Erdoğan resmi ziyaret için gittiği Azerbaycan'ın başkenti Bakü'den dönüşünde birlikte olduğu gazetecilere bu konuda ilk kez konuştu;

FUTBOL ARINIYOR
Şike soruşturması ile ilgili ne dersiniz ? Bu süreci, arınma temizlenme süreci olarak görüyorum. Federasyonun duruşunu, kılı kırk yararak götürdüğü süreci takdir ediyorum. Shaktar maçında Fener seyircisinin tavrı hoş değil. Demek ki hala ders çıkarılmamış. Başkanlar seyircilerine sahip çıkacaklar. Yoksa bedeli ödemek zorunda kalacak.

Her tür karara desteğiniz var mı? Yasal düzenlemeyle önleri çok açık. Artık kimsenin takımı yok. Bu federasyon yönetiminde herkes takımsız. Bir Fenerbahçeli Başbakan olarak Fenerbahçelilik yapamam. Bulunduğum nokta müsait değil. Federasyon kararlarını peyder pey alıyor. O zamana kadar yargıdan ne gelir bilmiyoruz. Medyanın yaklaşımı önem arz ediyor.

Başbakan daha önce ne demişti?

"Yargının vermiş olduğu bir karar. Bu karar üzerinde herhangi bir yoruma girmem doğru olmaz. Bunların gerekçesinde ne var ne yok bilmiyorum. Tabii ki burada özellikle F.Bahçe sevdalılarının, taraftarların bu tür yargıya intikal etmiş kararları olgunlukla karşılamaları bana göre özgürlükler noktasında demokratik parlamenter sistem içerisinde F.Bahçe camiasına yakışan bir tavır olmalıdır. Ben de bir F.Bahçeliyim. Ama bunu olgunlukla karşılamamız lazım."

Shakhtar maçında ne olmuştu?

Fenerbahçe ile Shakhtar Donetsk takımları arasında 21 Temmuz'da Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan özel karşılaşmada sarı lacivertli taraftarlar, şike operasyonu nedeniyle sorumlu tuttukları TFF ve basına tepki göstermiş, sahaya yabancı madde atmışlar ve büyük tepki göstermişlerdi. Bununla da yetinmeyen, foto muhabirleri ve basın tribününde oturan gazeteciler dışarıya çıkartılmış ardından sarı lacivertli taraftarlar sahaya inerek maçın yarıda kalmasına neden olmuşlardı.