Kupa beyi Trabzon

Ziraat Türkiye Kupası B Grubu'nda mücadele eden Trabzonspor, grupta yaptığı son maçında Antalyaspor'u Sapara'nın golüyle saf dışı bırakıp adını yarı finale yazdıran taraf oldu. Bordo-Mavililer, yarı finalde Sivas ile eşleşti.

takvim.com.tr takvim.com.tr
Kaynak GAZETE
Giriş Tarihi :28 Şubat 2013
Kupa beyi Trabzon
Spor Toto Süper Lig'de bu sezon aradığını bulamayan, önümüzdeki sezon Avrupa kupalarına katılabilmek adına en kestirme yol olarak Ziraat Türkiye Kupası'nı gören Trabzonspor, adını yarı finale yazdırdı. B Grubu'nda mücadele eden Bordo-Mavililer, sahasındaki maçta ligin ilk yarısının flaş takımı Antalyaspor'u 1-0 yendi.

RAKİPLERİ SİVAS
Bu sonuçla birlikte puanını 15 yapan Trabzonspor, grup lideri olarak turladı. Bordo-Mavililer'in yarı finaldeki rakibi A Grubu'nu ikinci tamamlayan Sivasspor oldu.

TEK GOL SAPARA'DAN
Karşılaşmaya iki takım da temkinli başlarken ilk bölümler iki ekibin karşılıklı birbirini yoklaması ile geçti. Maçın ilk şutu 13. dakikada Antalyaspor adına Mehmet Sedef'ten geldi. Top kornere gitti. Bu dakikadan sonra oyuna ağırlığını koyan Bordo-Mavililer, 35'te Sapara ile ağları buldu. İkinci yarı da başka gol olmayınca Bordo-Mavililer, adını yarı finale yazdırdı.

ANTALYA VEDA ETTİ...
Son maçlar öncesi 9 puanda olan Antalya, diğer maçta Eskişehirspor, Mersin İdman Yurdu'nu deplasmanda 3-0 yenince kupaya veda eden taraf oldu.

TOLUNAY KAFKAS: HAK ETTİK, KAZANDIK
Trabzonspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada, "Hak ettiğimiz bir galibiyet aldık ve yolumuza devam ettik. Uzun yıllar burada olmak istiyorum" dedi.