Bu cezalarla birlikte A Haber'in aldığı yayın durdurma ve uyarı cezası sayısı 60'a yükseldi. Türk televizyon tarihinin en ağır cezaları verilerek yapılan A Haber'i susturma operasyonu, siyaset ve medya dünyasından büyük tepki çekti.
AVNİ ÖZGÜREL - GAZETECİ YAZAR
"Bakıldığında bu tarz verilen yasaklamaların veya verilen cezaların iyi niyet ile izah edilmesi mümkün değil. Burada RTÜK'ün, suçu YSK'ya atmasının bir inandırıcılığı yok. YSK'nın yayınları seyrettiği yok. Yayınlar seyir edip bu cezayı gerektirir diye hükme varan kurum RTÜK."
DOÇ. DR. FAHRETTİN ALTUN - SABAH GAZETESİ YAZARI
"Bu hiçbir şekilde kabul edilemez bir şey. Bu karatma, cezalandırma, sansür her halükarda A Haber'in ötekileştirilmesi, A Haber'in baskı ile susturulmaya çalışılması. Bunun en önemli nedeni A Haber'in milli duruşu. Verilen bu cezaların her şeyden önce temel bir hakka, teşebbüs hürriyetine bir saldırı olduğunu ifade etmemiz lazım. Baktığımızda A Haber'i tarafsız bir yayın yap diye yönlendirenler aslında belirli bir ideolojik çizgi etrafında, tabiri caiz ise suya sabuna dokunmadan yayın yapmaya zorlamaktadır. A Haber yeni Türkiye'nin kurumsallaşması sürecinde bir pozisyona sahip."
AYDIN ÜNAL - AK PARTİ ANKARA MİLLETVEKİLİ
"A Haber tarafsız, izlenen, dikkat çeken yayın yaptığı için RTÜK ve YSK tarafından cezalandırılıyor. Kimse burada basın özgürlüğünden bahsetmiyor burada çok ciddi bir çifte standart var. A Haber kesinlikle yalnız değildir, ben dahil parlamentoda basın özgürlüğüne inanan çok sayıda milletvekili A Haber ile birliktedir."