Önce kebap sonra şifa

Leziz kebabın ve şalgam suyunun adresi olan Adana, sahip olduğu ılıcalarıyla da şifa dağıtıyor. Kentteki suların cilt lekeleri, mide, karaciğer ve sindirim sistemi gibi pek çok hastalığa iyi geldiği kanıtlandı...

takvim.com.tr takvim.com.tr
Kaynak GAZETE
Giriş Tarihi :17 Temmuz 2010
Önce kebap sonra şifa

İÇİNDEKİLER

Doğal güzellikleri ve enfes tatlarıyla yerli-yabancı turistlerin gözdesi olan Adana, oldukça şifalı sulara sahip olma özelliği de taşıyor. İşte şehirde bulunan bazı içmeler:

Kurttepe İçmesi
Adana'nın en önemli tatil beldelerinden biri olan Kurttepe köyü yakınlarındaki su oldukça soğuk olmasına karşın etrafındaki doğal güzelliklerle sık sık ziyaret edilen içmelerden biri olma özelliğini taşıyor. Uzmanlar bu suyun karaciğer, safrayolları ve bağırsak hastalıkları üzerinde oldukça etkili olduğunu belirtiyor.

Acıdere İçmesi
Adana'nın Misis bucağının Suludere köyündeki bu su, kuyu halinde bulunduğu için oldukça ilgi çekici bulunuyor. İçme, 15 derece sıcaklık ve biraz tuzlu olma özelliği taşıyor ve bağırsak temizleyici özelliğinin yanısıra karaciğer, safrayolları gibi hastalıklara şifa oluyor.

Tahtalıköy Kükürtlü Kaynağı (Ceyhan)
Ceyhan'ın 6 kilometre güneyindeki Tahtalıköy yakınlarında bulunan ve 20 derece sıcaklığa sahip olan kaynaktan kabarcıklar halinde kükürtlü hidrojen gazı çıkıyor. İçme bu özelliğiyle cilt ve sinir hastalıklarında, özellikle de ergenlik döneminde meydana gelen sivilceler üzerinde oldukça etkili oluyor.

Ali Hocalı İçmesi
Adana'nın 12 kilometre batısındaki Ali Hocalı köyü yakınında bulunan bu şifalı sular tam on kaynaktan oluşuyor. Çeşitli bağırsak ve mide hastalıklarında olumlu etkiye sahip olan bu su yerliyabancı binlerce turist tarafından da ziyaret ediliyor.

Ilıca İçmesi (Kozan)
Adana'nın Kozan ilçesinin yaklaşık 5 kilometre batısındaki Ilıca Köyü'nde bulunan bu kükürtlü su kaynağı sinir ve ağrılı hastalıklar üzerinde oldukça etkili.