Selülit iksirleri

Selülitten kurtulmak için meyvelerle hazırlanmış detoks içecekleri hazırlayabilirsiniz. Ancak en mucizevi iksirin su olduğunu unutmayın

ABONE OL
Selülit iksirleri
En basit ve en ucuz selülit iksiri su. Evet, yanlış duymadınız, egzotik, az bulunan, emek verilen, bazen bulması veya hazırlaması zor iksirlerden önce, her an elimizin altındaki sudan yeterince istifade etmeyi öğrenmemiz gerekiyor. Selülite karşı olan savaşımızda en sık ve en basit hatamız az su içmek. Yalnızca yemek veya kahve sonrası değil de aralarda da su içmemiz gerekiyor bedenin arınabilmesi için. İdrar yoluyla toksin atılmasını sağlıyor bol su içmek ancak su içmeyi de abartmamak gerekiyor, susama hissi ile ihtiyaç duyduğunuz su dışında günde fazladan 3-5 bardak arası su eklemek yeterli. Ortam ısısına, o gün harcadığınız enerjiye, yediğiniz yemeklere ve hareketlilik durumunuza göre su ihtiyacınız da değişecektir elbette.

DETOKS İÇİN MEYVELER
Sabahları uyanır uyanmaz, aç karna ve yavaş yudumlarla, vücuttan toksin atan bir meyve suyu karışımı tüketmeniz hem günlük detoksunuzu yapar hem de selülitlerinizi atmanıza yardım eder. Mevsimi artık geçiyor ama bunların başında greyfurt suyu geliyor, tek başına bir bardak greyfurt suyu tüketmeniz bile bu amaç için yeterli. Yazın greyfurtun yerini aç karna bir dilim karpuz veya kavun yemek de tutar. Ancak vakit bulduğunuzda, katı meyve sıkacağı kullanarak şu iksiri hazırlayın ve yavaş yudumlarla tüketin: 1 adet ekşi yaz elması, 1 dilim kırmızı pancar, 1 adet şeftali, 1 ince dilim taze zencefil, 1 tatlı kaşığı organik bal ve yarım su bardağı su bu formül için yeterli malzemeler. Meyveleri katı meyve sıkacağından geçirdikten sonra, içerisine balı ve suyu ekleyin, iyice karıştırıp yavaş yudumlarla tüketin. Bir başka sabah detoksu içeceği ise zencefilli limonata. İşte formülü: 1 kibrit kutusu kadar taze zencefil, 9-10 dal taze nane, 1 limon, 1 çorba kaşığı bal, 1 büyük kupa su. Limonu ikiye bölün, çekirdeklerini, suyunu israf etmeden çıkarın. Çekirdekleri çıkarılmış limonu kabuğu ile birlikte, nane yaprakları ve zencefille, katı meyve sıkacağına atın ve elde ettiğiniz karışımı balla ve suyla karıştırın. İsteğinize göre suyun miktarını artırabilirsiniz. Yavaş yudumlarla tüketin.