Hayatı değiştirin

Sadece davranışlarınızı değiştirerek bile haftada bir kilodan kurtulmanız mümkün. Önemli olan doğru davranış şekillerini hayata geçirebilmeniz...

takvim.com.tr
takvim.com.tr GAZETE
ABONE OL
Hayatı değiştirin
Düşük kalorili ağır diyetler yapıyor, sevdiğiniz yiyeceklerden uzak duruyor, fiziksel aktivite yapıyor, ancak bir süre sonra verdiğiniz kiloları yeniden alıyorsanız, diyet ve aktivite ile birlikte doğru davranış değişikliklerini öğrenmeli ve yaşama geçirmelisiniz. Uzmanlar, doğru beslenme alışkanlığı ve davranış değişikleri ile birlikte yapılan kombine tedavi sayesinde kilo kaybında kalıcı çözüm elde edilebildiğini belirtiyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Deniz Meta, aşırı kilonun ciddi sağlık sorunlarına yol açtığından, uzman hekim kontrolünde vücut için ideal kilonun elde edilmesi ve mevcut kilonun korunması gerektiğini söyledi. Kilolu birey için düşük kalorili diyetler ve fiziksel aktivitenin kilo kaybına neden olduğunu, fakat kaybedilen kiloları korumak için yeterli olmadığını vurgulayan Meta, "Çünkü, kilo problemi tekrar ortaya çıkma potansiyeline sahip ve uzun süreli bir tedaviye ihtiyaç duyulan kronik bir durumdur" dedi.

HAFTADA 1 KİLO!
Meta, diyet ve egzersiz ile birlikte 'davranış değişikliği' tedavisiyle haftada 0.5-1 kg ağırlık kaybı sağlanabildiğini ve bu ağırlık kaybının yaklaşık 1 yıl korunabildiğini belirterek, kişilerin yaklaşık yüzde 25'inin tedavi sonrasında da kilo verdiğini ifade etti. Araştırmalarda, bu şekilde yapılan tedavi ile psikolojik fonksiyonların iyileştirildiği ve depresyona bağlı yıpranma oranının azaltıldığının bildirildiğini anlatan Meta, "Tedavi süresi 16 hafta, kilo koruma süresi 1 yıl olmalıdır" diye konuştu. Bu süreçte, tedavilerin sıklığının önemli olduğunu vurgulayan Meta, ilk 1 ayda 3 görüşme daha sonra ayda 2 görüşme yapılması gerektiğini söyledi.

BİREYSEL GÖZLEM
Beslenme ve Diyet Uzmanı Meta, tedavi sırasında kişinin kendi kendini gözlemlemesinin çok önemli olduğunu vurgulayarak, bu süreçte kontrol edilecek davranışların tanımlanmasının amaçlandığını ve bu şekilde kilo artışına neden olan davranışların farkına varılmasının sağlandığını belirtti.