Kemiklere destek
İçerdiği çok sayıda vitamin ve mineraller sayesinde kalp hastalıklarını önleyen ringa balığı, aynı zamanda kemiklerin de güçlenmesini sağlıyor

Ağırlığının yüzde 20'si temel yağ asitlerinden oluşan ringa balığı, yaşlanmayı geciktirmede önemli bir besindir. Omega 3 bakımından hayli zengin olan ringa balığı, güçlü iltihap önleyici özellikleri sayesinde eklem rahatsızlıklarının önlenmesi ve tedavisiyle kalp damar hastalıkları riskinin azaltılması ve hafızanın güçlendirilmesinde son derece etkili bir besindir. Ringa balığı, zengin bir çinko kaynağı olarak bağışıklık sistemi içinde yararlıdır. Protein bakımından zengin oluşunun yanı sıra pek çok vitamin de içermektedir.
SALAMURA RİNGA
MALZEMELER:
185 ml su
185 ml beyaz sirke
2 diş sarımsak
Yarım çay kaşığı dereotu tohumu
80 gr toz şeker
900 gr tuzlu ringa balığı filetosu
1 adet halka şeklinde dilimlenmiş kırmızı soğan.
HAZIRLANIŞI:
Su, sirke, tuz, baharat ve şekeri kaynatın. Soğumaya bırakın. Ringa balıklarının kılçıklarını çıkartın ve parçalara ayırın. 2 büyük kavanoz içine ringa balığı parçalarını ve soğanı kat kat yerleştirin ve üzerini örtecek kadar salamura suyu ekleyin. Servis yapmadan önce en az üç gün buzdolabinda bekletin.
BESİN ÖĞELERİ:
B VİTAMİNLERİ
A VİTAMİNLERİ
D VİTAMİNLERİ
E VİTAMİNLERİ
OMEGA 3 YAĞ ASİTLERİ
PROTEİN
* * *
YORULMAYA SON
MEZGİT
Morina ailesinin üyesi olan mezgit balığı, genç ve sağlıklı kalmamıza yarayan pek çok besin maddesi içerir. Mezgit balığı, içeriğindeki B vitaminleriyle beyin gücünün arttırılmasına ve yorgunluk etkilerinin giderilmesine yardımcı olur. Özellikle folik asit bakımından zengin olan mezgit, bu özelliğiyle kalp hastalıkları, diyabet ve osteoporoza karşı koruma sağlar. Folik asitin anti kanserojen etkileride bilinmektedir. Mezgit, metabolizmayı düzenleyen tiroid hormonunun üretilmesinde çok önemli bir madde olan iyot bakımından da son derece zengindir. Aynı zamanda içeriğindeki çinkoyla bağışıklık sistemine, sülfürle cilt güzelliğine ve kalsiyumla da kemik sağlığına ve osteoporozun önlenmesine katkıda bulunur.
BİRA SOSLU MEZGİT
MALZEMELER:
125 gr un
275 ml bira
900 gr taze mezgit
Tuz
Karabiber
HAZIRLANIŞI:
Un, tuz, karabiber ve birayı bir tencerede karıştırın. Mezgitleri bu karışımın içine batırarak kızgın yağın içine atın. Her iki tarafını da, altın sarısı rengini alana kadar orta ateşte kızartın. Servise hazır.
BESİN ÖĞELERİ:
B VİTAMİNLERİ
FOLİK ASİT
KALSİYUM
İYOT
SÜLFÜR
ÇİNKO
TEMEL YAĞ ASİTLERİ
PROTEİN