Meyvelerin arasına serpiştireceğiniz herhangi bir türden yapraklar onları uzun süre taze tutacaktır.
Balık çorbası yaparken: Suyunun daha lezzetli olması için balıkları en az 45-60 dakika kaynatın. Baş ve kuyruk kısımlarının en lezzetli yerleri olduğunu unutmayın.
Fermuarlar sıkışırsa; kurşun kalemle fermuar dişlerinin üzerini karalayın. n Gözlük camlarını gliserin ile silerseniz buğulanmadığını göreceksiniz.
PATLICANLI PİLAV
Patlıcan kabuklarını soyduktan sonra içine sirke ve çok az zeytinyağı konmuş suda bir süre haşlayın. Daha sonra istediğiniz küçüklükte dilimleyin ve pilav yaparken içine karıştırın. Göreceksiniz pilavınız çok leziz olacaktır.
Cam sil ile deri ayakkabılarınızı silmeyi hiç denediniz mi?
TAVAYI LİMONLA OVUN
Çiçekleriniz için, haşladığınız yumurtanın suyunu saksıya dökün.
Gülleriniz boyunlarını bükerse, ilk önce sıcak suya sonra soğuk suya batırın.
Balık kokan tavayı limonla bir güzel ovalayın ve yıkayın.
Boya kokusunu gidermek için iki büyük baş soğanı soyup ikiye bölün, suyun içine atın bunu da kokulu odaya koyun.
Yeşil salatalık malzemelerinizi elinizle koparırsanız vitaminlerini öldürmezsiniz.
ELMA DEYİP GEÇMEYİN
Bisküvilerin ve kurabiyelerin taze kalması için, teneke bir kaba koyun ve yanına bir avuç pirinç bırakın; bayatlama sorunu ortadan kalkacaktır.
Lahana yemeği yaptıktan sonra evinize sinen kokudan kurtulmak için elmanın kabuğunu soyup pişme suyuna ekleyin.