Yemek saatlerinizi düzenleyin: 3 saat arayla sık öğünler şeklinde beslenin. Özellikle sabah kahvaltısı saati geç olmamalı, en geç 9.00-9.30'a kadar bitmiş olacak şekilde, günde 5 veya 6 öğün beslenilecek sıklıkta yemek saatlerinizi ayarlayın. Saat düzenlenmesi, şeker ve tansiyonun ani iniş çıkışlarını önler.
Düzenli su içmeyi alışkanlık haline getirin: Su içme alışkanlığı kazanmak için evde belli bir ölçünüz olsun; 1.5 litrelik bir pet şişe veya sürahi gibi... Düzenli su tüketimi; bağırsak çalışmasını kolaylaştırır ve şişkinlik oluşmasını önler.
Beyaz ekmeği bırakın: Eve aldığınız ekmekleri; beyaz ekmek yerine tam tahıllı, kepekli ve tam buğdaylı ekmek çeşitlerinden tercih edin.
Tahıllı ekmekler; fazla posa almanızı, şekerinizi dengelemenizi ve çabuk doymanızı sağlar.
Pişirme biçimine dikkat: Yemekleri kızartma ve yağda kavurma şeklinde değil; haşlama, ızgara ve buğulama şekillerinde yapın. Kan yağlarını artırmadığınız gibi kilonuzu da kontrol altında tutmanızı kolaylaştıracaktır.
Doğru yağ kullanın: Tüm yağları sıvı yağlardan tercih edip, 1 tencere yemeğe 2- 3 çorba kaşığı sıvıyağ koymak şeklinde yemekleri pişirin.
Yavaş çiğneyin: Yemekleri yavaş yavaş ve iyice çiğneyerek yemeye özen gösterin. Bunu başaramıyorsanız, küçük kaşık ve çatal kullanarak yemek sürenizi uzatın.
Şekerle vedalaşın: Çay ve kahveye şeker koymamak gün içinde alacağımız kaloriden anlamlı ölçüde kar yapmayı sağlar.