Memorial Ataşehir Hastanesi Medikal Onkoloji Bölümü'nden Uz. Dr. Betül Öztürk, kemoterapi sürecinde hastaların nasıl beslenmesi gerektiği hakkında bilgi verdi. Kemoterapi döneminde; kabuklu elma, armut, muz, ananas, kivi, portakal, çilek, kayısı, limon şeftali, siyah üzüm ile brokoli, ıspanak, lahana, soğan, marul, yer elması, karnabahar, sarımsak, havuç, salatalık, domates, kırmızıbiber, turp tüketimine özen gösterilmelidir. Bu sebzeler zeytinyağı ile günlük pişirip, günde 5 -6 porsiyon olarak tüketilebilir.
MARGARİN KULLANMAYIN Doğal ve sağlıklı besinleri, taze sebze ve meyveleri günlük olarak ana ve ara öğünlerde, mevsimine uygun tüketin. Şekerli ve unlu gıdalardan uzak durun. Katı veya iç yağ, margarin kullanmayın. Az miktarda ayçiçeği ya da zeytinyağı tercih edin. Kemoterapi sürecine girmeden önce kullandığınız ilaçlar varsa bunları kesinlikle bırakmayın. Kemoterapi gören hastaların cilt kuruluğuna karşı bol su ve bitki çayı tüketmeleri gerekmektedir.