Lif deposu incir
Tazesini yaz aylarında kurusunu her mevsim bulabildiğimiz incir; içerdiği yüksek lif sayesinde dişleri güçlendiriyor ve gut hastalığına iyi geliyor

İNCİR MARMELATI
8-10 adet kurutulmuş inciri iyice yıkadıktan sonra bir gece ( ortalama 10 saat) suda bekletin. Blenderdan geçirin. İçine yarım adet taze sıkılmış limon suyu ekleyip iyice karıştırın. Cam kavanozda buzdolabında saklayın, kavanozun içine 1 çay kaşığı silme toz tarçın eklemeyi unutmayın. Ara öğünlerde 2 yemek kaşığı incir marmelatını yoğurda karıştırarak tüketebilirsiniz.
KOLESTEROL DÜŞMANI



MUHTEŞEM TATLI
MALZEMELER:
500 gram kuru incir 3 kaşık şeker ve 3 kaşık ceviz içi
HAZIRLANIŞI:
İncirlerin içine ceviz içi ve şekeri doldurun. Daha sonra incirleri yağlanmış bir tepsiye dizin. Üzerine bir bardak su veya süt ilave edin. Hafif ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Üzerine kaymak da koyabilirsiniz.
GİZEM KESERVURAN