Yazın en sevilenlerinden semizotu, yeşil sebzeden ve balıktan fazla omega 3 doymamış yağ içerir
takvim.com.tr
GAZETE
ABONE OL
Bol vitamin içeren semizotunu sofranızdan eksik etmeyin. Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi Beslenme ve Diyet Uzmanı Gizem Keservuran; semizotunun ve patlıcanın faydalarını anlattı:
Semizotunun sağlıklı bir sebze olarak ünlenmesinin asıl sebebi, herhangi bir yeşil sebzeden çok daha fazla omega 3 doymamış yağlar içermesidir. Omega 3 yağ asit içeriği balık eti ile kıyaslanabilecek düzeydedir.
C vitamini içeriği ile mide ve bağırsak hastalıklarında faydalıdır. Barsak hareketlerini hızlandırır ve mide yanmasını giderir. Bir kase pişmiş yaprakta 90 mg kalsiyum, 561 mg potasyum, 2.000 IU dan fazla A vitamini vardır.
BIÇAK KULLANMAYIN Semizotu, elle bıçak kullanmadan parçalanmalıdır. Doğal rengini korumak için, kısa sürede pişirilmelidir. Fazla suda, uzun süre pişen sebze çok yumuşar, ezilir. Bu durum yemeğin görünümünü de etkilediği gibi fazla kaynatıldığında besin değerinde de kayıplar oluşur. Bu nedenle fazla karıştırmadan, çok az sıcak su konarak pişirilmeli ve pişme suyu asla atılmamalıdır. Çorbalarda kullanılabilir.
ELMALI YOĞURTLU SEMİZOTU 1 demet semizotu 1 adet yeşil elma 1 su bardağı yoğurt 3 diş sarımsak 1 adet közlenmiş patlıcan Tuz Karabiber Zencefil
Semizotlarını elinizle parçalayarak bir kaba alın. Patlıcanı közleyip bıçakla kıyın. Semizotunu, patlıcanı ve rendelenmiş elmayı ve baharatları birlikte karıştırın. En son sarımsaklı yoğurdu da üzerine ekleyin. Servise hazır.