SAKIZ ÇİĞNEYİN
* Kışlaoğlu, ağız ve diş sağlığının korunması için önerilerini şöyle sıraladı:
* Tatlı ve şeker tüketiminin hemen arkasından su içilmeli ya da şekersiz veya tatlandırıcılı sakızlar çiğnenmeli.
* Asidik ortamı azaltmak için ağzı bol suyla çalkalamalı.
* Tükürük akışının artmasını ve asidik ortamın bazik ortama dönüşmesini sağladığından havuç gibi çok çiğnenmesi gereken gıdalar ve peynir gibi lifli besinler yenilmeli.
* Bayramda tüketilen tatlı yiyeceklerin içerisinde en riskli olan lokum gibi yapışkanlı şekerlemelerdir . Diş aralarında kalan bu şekerlemeler diş ipi kullanılarak uzaklaştırılabilir.
* Çocuklarınazı dişlerindeki girinti ve oluklar erişkinlerinkine oranla çok daha derindir. Diş fırçalanması sırasında ebeveynlerin çocuklarına mutlaka yardımcı olmaları gerekmektedir.
* Meyve suları da çürük oluşturur. Bu gıdaların tüketiminin hemen arkasından bol su içilmelidir.