Oruç tut sıhhat bul
İsrailli bilim adamları, etkisini anlamak için polislere oruç tutturdu. Araştırma sonucunda iftarda çok yemek yense bile, orucun en etkili diyet olduğu ispatlandı

DAHA ÇOK KİLO VERİLİYOR
Ramazan'da tutulan oruçtan yola çıkılarak yapılan araştırmada, tüm gün aç kalıp daha sonra güneş battıktan sonra çok miktarda karbonhidrat tüketen kişilerin metabolizmalarının nasıl çalıştığı incelendi. İsrail Eğitim Bakanlığı'nın baş araştırmacısı Profesör Zecharia Madar, "Fikir, Müslümanların oruç tutmasından çıktı" dedi. 78 polis üzerinde yapılan araştırmada, deneklerin yarısı Ramazan diyetine sokulurken, diğerleri gün boyunca karbonhidrat tüketti. 6 ay sonunda deneklerin leptin (doygunluk hormonu), grelin (açlık hormonu) ve adiponetin (obezitei ensülin direnci ve metabolik sendrom arasındaki bağ) seviyeleri ölçüldü. Araştırmanın sonucunda, Ramazan diyetini uygulayanlar arasında daha düşük açlık seviyesi ve daha fazla kilo verme görüldü. Ramazan diyetinin aynı zamanda vücut yağ oranı, şeker ve kalp rahatsızlıkları göstergeleri de daha düşük seviyelerde çıktı. Araştırmaya göre, diyabet ve kalp riski olan hastalar arasında Ramazan diyeti uygulamanın daha sağlıklı olduğu da belirtildi.
FRANSA'DAN DESTEK
Dünyaca ünlü Fransız genetikçi Frances Ashcroft da İsrailli bilim adamları ile aynı fikirde. Dünyada 336 milyon kişinin Tip 2 diyabet hastası olduğuna işaret eden Ashcroft, "Diyabet, kalp krizi, böbrek yetmezliği, körlük, felç ve daha birçok hastalığı tetikliyor diyabet. Obezitenin neden olduğu bu hastalığın çaresi az kilolu olmak. Bunun da en kolay ve en sağlıklı yolu oruç tutmak. Sadece obez olanlar değil, herkes haftada bir kez oruç tutmalı" şeklinde konuşuyor.