Zeytinyağı
Çiğ olarak kullanıldığında besinlerin midede kalma süresini azaltıyor ve yağların sindirimi için safra salgısını artırıyor. Yağların içinde hazmı en kolay ve besin değeri en yüksek olanı olarak tanınıyor.
Karnabahar
Haşlanmış karnabahar, mideyi asit saldırılarından koruyor. Bağırsakların düzenli çalışmasını sağlıyor.
Lahana
Lahanayı ince şeritler halinde doğrayıp salata yapın. Meyve presinde lahananın suyunu sıkıp aynı miktarda elma suyu ile karıştırın ve için. Lahana, ülser ve gastrit ilacı olarak biliniyor, mideye inanılmaz yarar sağlıyor. Lahana, kereviz ve havucu sıkıp, sabahakşam suyunu için.
Ispanak
Ispanağı buharda pişirin ya da haşlayarak tüketin. Taze yapraklarını salata olarak yiyin. Ispanak, idrarı söktürüyor ve sindirimi kolaylaştırıyor.
Muz
Mideyi seven meyvelerin başında geliyor. Ara öğünlerde birer muz yemek, midedeki yanma hissini ortadan kaldırıyor.
Meyankökü
Güçlü bir mide koruyucusu olarak biliniyor. Yapılan araştırmalara göre midedeki aşırı asiti azaltıyor. Şişkinliği ve hazımsızlığı kolayca alıyor.
Elma sirkesi
Salatalarda ya da mezelerde özellikle elma sirkesi tercih edin. Elma sirkesi hazmı kolaylaştırmada mucizevi bir görev görüyor.
Bunlara dikkat!
Uzmanlar mide rahatsızlıkları çekenler için şu uyarılarda bulunuyor: Demli çay içmek, uzun süre aç kalmak, sigara içmek, hızlı yemek yemek, acılı-baharatlı ve çok tuzlu yemekler kesinlikle yasak.
40 yaş üzerinde kaçınılmaz
Uzmanlar, 40 yaş üzerindeki bireylerin yüzde 88'inin en az bir mide rahatsızlığı olduğunu söylüyor.