Doğal yakıcılar
Zayıflamanın sırrı doğada gizli. Yağ yakan bazı gıdalar fit görünmek isteyenlerin imdadına koşuyor. Dr. Ayça Kaya, yakıcı gıdaları

Yeşil Çay: Düzenli yeşil çay içenler, içmeyenlere göre % 45 daha yavaş kilo alıyor. Yeşil çay kilo almayı yavaşlatıyor. Her gün en az 1 fincan yeşil çay tüketilmeli.
Kırmızı biber: Acı kırmızı biberin içindeki 'capsaicin' maddesi metabolizmayı hızlandırıyor. Midede bir sorun yoksa yemeklere mümkün olduğu kadar kırmızı biber eklenmeli.
C vitamini; kivi: C vitamininin yağ yıkım metabolizmasını hızlandırdığı bilimsel olarak kanıtlandı. Kivi C vitamin bakımından en zengin gıdadır. 100 gram kivide 400 miligrama C vitamin bulunuyor.
Yağsız yoğurt: Günde 3 öğün yağsız yoğurt yemek, vücudun hızlayağ yakmasına yardımcı olur. Bel ve göbek yağlarının erimesinde etkilidir.
Su: Dolaşımı hızlandıran su, yağ yakımını da kolaylaştırıyor. Bu yüzden, günde en az 2.5 litre su için.
TOK TUTAN GIDALAR
Yulaf kepeği: Son yıllarda adı çok sık duyulan yulaf kepeği insanı uzun süre tok tutuyor. İştah ataklarını önlüyor. Bağırsakların çalışmasında etkili oluyor. Kabızlığı engelliyor.
Brokoli: Bilim dünyasının fikir birliği sağladığı bir besin; kanser savaşçısı brokoli. Brokolinin Buharda haşlanıp, küçük parçalara bölünüp, üzerine limon, çok az zeytinyağı ve baharatla yenmesi öneriliyor.
Kabak: Yeşil kabak ve balkabağı yüksek lif içeriği sayesinde tok tutanlar listesinin gözdesi! Yeşil kabak idrar söktürüyor, kabızlığı gideriyor.
Sütlü kahve: Yağsız sütle yapılan hazır kahve, ara öğünlerde uzun süre tokluk hissi veriyor.
Hayvansal protein: Her türlü hayvansal protein metabolizmayı çalıştırarak yağları yaktırır. Aynı zamanda tok tutar.
LAHANA MUCİZESİ
Beyaz lahana; düşük kalorisi ve yüksek lif içeriğiyle tok tutan gıdalar arasında yer alıyor. Zayıflamaya karar verenler pazardan aldıkları taze lahanayı özellikle tüketmeli, "Kilomdan memnunum" diyenler haftada bir gün mutlaka yemeli.