Böbrek taşına armut

Kaynak GAZETE
Giriş Tarihi 18 Şubat 2013
Böbrek taşına armut

İÇİNDEKİLER

Armut sindirim sistemini güçlendirir, hazmı kolaylaştırır. Böbreklerin düzenli çalışmasına, böbrek taşlarının ve kumunun dökülmesine yardım eder. Kansızlığa iyi gelir. Sinirleri yatıştırıcı etkisi ile yüksek tansiyonu düşürür.

Bademciklere ebegümeci
Ebegümecinin yaprakları sebze olarak, çiçekleri de ilaç olarak kullanılır. Göğsü yumuşatır ve öksürüğü keser. Ateş düşürücüdür. Nezle ve bronşite iyi gelir. Burun kanamasını keser. Burun tıkanıklığını giderir. Nefes darlığında faydalıdır. Ses kısıklığını, boğaz ve bademcik iltihaplarını giderir.

Diyabetin ilacı ginseng
Ginseng bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücut direncini artırır. Özellikle erkeklerde cinsel gücü ve sperm sayısını çoğaltır. Prostata karşı koruyucudur. Kandaki şeker oranını düşürür. Kansere karşı da koruyucu etki gösterir. Tümörlü hücrelerin gelişimini yavaşlatır, hatta durdurabilir.

İltihaplara ballıbaba
Ballıbaba adını çiçeklerinin tadından almıştır. İdrar yolu hastalıklarına karşı etkilidir. İltihapları önler. Kabakulak, mayasıl, kanlı basur ve varise karşı faydalıdır. Kadınlarda rahim akıntılarını, erkeklerde ise prostat şikayetlerini azaltmaya yardımcı olur.

Solunum için vanilya
Çok az yağ içeren vanilyada hiç kolesterol yoktur fakat şeker oranı yüksektir. Bu nedenle diyabet hastaları uzak durmalıdır. Ama vanilya cinsel gücü ve isteği artırır. Ateşi düşürür. Solunum yollarını temizler ve öksürüğü kesmeye yardımcı olur.

Papaya ülseri önler
Papaya meyvesi; sindirim sistemi için iyi bir destekleyicidir. Yemek sonrası gaz, şişkinlik, mide ekşimesini giderir. Özellikle ülser hastaları için yiyeceklerin midede fazla asit üretimine gerek duyulmadan hızla sindirimini sağlar.

Adaçayı diş beyazlatır
Ülkemizde bolca yetişen adaçayı gaz söktürücü etkisi nedeniyle mide ve bağırsak gazlarını gidermede faydalıdır. Göğüs açıcı ve rahatlatıcı etkisi astım hastaları için yararlıdır. Dişleri beyazlatır ve güçlendirir. Sakinlik verir. Çok sinirli olanlara faydalıdır.

Kolon kanserine kefir
Mucizevi içecek kefir muhteşem bir probiyotik kaynağı olarak bilinir. Tüm alerjilere karşı en kuvvetli iyileştiricidir. Hiçbir yan etkisi bulunmayan güçlü bir antibiyotiktir. Bağırsak yolunu temizler. Bağırsak sendromuna iyi gelir. Sindirimi kolaylaştırır ve kolon kanserini tedavi edicidir.

Kelliğe karşı sinameki
Bağırsaklardan su emilimini engelleyerek sulu ve yumuşak dışkılamayı sağlayan, çok etkili bir müshil olan sinameki idrar söktürür ve kabızlığı giderir. Yaprakları kaynatılıp çay gibi içilen sinameki, sirke ile kaynatılıp saç derisine sürülürse dökülmesini önler.