Ispanak sınav kazandırır

Ispanak sınavlara hazırlanırken yenilmesi gereken en önemli besinlerdendir. Stresi azaltır, öğrenme becerisini ciddi oranda artırır

takvim.com.tr
takvim.com.tr GAZETE
ABONE OL
Ispanak sınav kazandırır
Üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler artık son viraja girmek üzere. 24 Mart'ta yapılacak olan YGS için harıl harıl çalışan gençler için uzmanlar "Çalıştıkları dersler kadar yedikleri yemekler de önemli" diyor. Öğrenciler için tavsiye edilen besinlerin başında ise ıspanak geliyor. Bunun dışında daha bir çok gıda da stresi azaltıp beyin fonksiyonlarını artırarak genç beyinlerin önünü açıyor.

YULAF: Karbonhidrat oranı yüksek yulaf, hafıza ve dikkate olumlu etki yapar. Sindirim sorunu çeken öğrencilere de ayrıca destek sağlar.

BAKLAGİLLER: Protein ve kompleks karbonhidrat ve lif deposu olan baklagiller, bol miktarda vitamin ve mineral içerdiklerinden özellikle öğle yemeğinde yendiklerinde çocuğun zihinsel faaliyetlerinin öğleden sonra yüksek düzeyde kalmasına yardımcı olurlar.

ISPANAK:
Nörolojik bozukluk ve inme riskini azaltır. Beyni stresten korur ve beyin gücünü artırır. Öğrenme becerisini de çoğaltır.

YABANMERSİNİ:
Beyni stresten korur ve öğrenme kapasitesini geliştirir. Beyni serbest radikallerden korur, denge, koordinasyon ve hafızayı geliştirir.

KIZILCIK: Beyin fonksiyonlarındaki gerilemeyi azaltır. Ayrıca motor becerileri öğrenme kapasitesini geliştirir.

MUTLAKA YAP
Öncelikle kendinize 3 ana, 2-3 ara öğün şeklinde dengeli beslenme düzeni planlayın. Rutin beslenme alışkanlıklarının dışarısına çıkan sınav günü ya da haftasına ait besinler stresi arttıracaktır. Ayrıca mümkün olduğunca temiz havada spor aktivesi ya da yürüyüş yapın.

SAKIN YAPMA
Çocuklara baskı yapmayın. Ailelerin beslenme konusunda ki baskıları direnç ve stres arttırıcı bir duruma dönüşebilir. Ayrıca çocukların iyi ve düzenli uyumasını sağlayın. Uyku düzenini bozulması çocuklar için en zarar verici durum olabilir.

Kahvaltı
Kalkar kalkmaz 1 bardak taze sıkılmış meyve suyu için
Haşlanmış yumurta,
Domates, salatalık, biber, maydanoz, roka
Zeytin
Bal-Pekmez
Kepek ekmeği
Süt

Ara öğün
Bir avuç kuru meyve ve kuruyemiş

Öğle yemeği
Bulgur pilavı
Haşlanmış tavuk
Yoğurt (Evde yapılan)
Zeytinyağlı kereviz

Ara öğün
Peynirli, sebzeli sandviç+ayran

Akşam yemeği
Sebze çorbası Izgara ya da fırında balık
Haşlanmış sebze (Brokoli, havuç, kabak)
Kepek ekmeği

Yatmadan önce
Ekinezya çayı
2 porsiyon meyve (Muz, portakal, elma)
Bir bardak süt