Üzüm kalbe şifa
Kalp ve damarları korumanın en iyi çaresi doğru beslenmektir. Üzüm, soya, elma ve balık ise kalp sağlığını koruyan besinlerin başında geliyor

SARIMSAK: İçinde bulunan besin öğelerinden dolayı damar içinde pıhtılaşmayı engelleyerek, koroner kalp hastalıklarının oluşma riskini azaltır. Uzmanlar her gün 1 diş sarımsak yemeyi öneriyor.
ÜZÜM: Üzüm; içeriğindeki yüksek antioksidanlardan dolayı, kalp hastalıklarında olumlu etkisi vardır. Özellikle çekirdekli kuru kırmızı üzümün tüketimi önerilir.
SOYA: Yüksek protein içeriğinin yanı sıra içerdiği B1, demir, çinko, fosfor, magnezyum kalp hastalıklarının engellenmesinde çok etkili oluyor.
KUŞKONMAZ: Düşük kalorili bir gıdadır ve B6 vitamini, folik asit, C vitamini, keratin ve çeşitli lifler içerir. Günde 1 kase haşlanmış kuşkonmaz kalp rahatsızlığı riskini düşürür.
BALIK: Kanama zamanını uzatır, damar içi tıkanıklarının azalmasında etkindir. İçeriğindeki omega-3 yağ asitleri antioksidan özelliğindedir.
ELMA: İçerdiği çözülebilen "pektin" lifleri sayesinde kolesterolün düşmesine yardımcı olur.
CEViZ-FINDIK: Yüksek antioksidan özelliği olan omega-3 ve E vitamininin yanı sıra magnezyum ve posa da içerir...
BUNLARI YEMEYiN!
Kuyruk yağı, iç yağı, tereyağı, margarin ve katı yağlar.
Kaymak, krema, yoğunlaştırılmış süt tozu.
Karides, havyar, kalamar gibi deniz ürünleri, ördek, kaz eti.
Aşırı yağlı börek, kek, yaş pasta, çörek, kurabiye gibi besinler.
Hazır gıdalar (çorbalar, et suları vb.)
Kızartılmış ve kavrulmuş besinler (et, hamur işi, sebze)
Sakatatlar; karaciğer, böbrek, dil, dalak, beyin ve et ürünleri; sucuk, pastırma, salam, sosis