Baharın ilacı hurma
Hurma bahar yorgunluğunu giderir. Enerji deposudur ama kilo yapmaz. İçindeki lifler, toksinleri sünger gibi çekerek vücudu tertemiz yapar

ŞEKER NİYETİNE YİYİN
Hurmayı bu dönemde bütün tatlılarınızda şeker olarak da kullanmanızı tavsiye ediyorum, çünkü suni şeker size en fazla bahar aylarında rahatsızlık verir. Bu dönem, kan şekeri dengesizliklerinin en sık görüldüğü dönemdir ve siz suni şeker tüketerek, bedeninizin 'şeker dengesinin orkestra şefi' olan pankreasınızı daha da yormuş olursunuz.
HEM KEMİĞE HEM KASLARA
Dengeli oranda içerdiği potasyum, magnezyum, çinko ve bakır hem damar hem de kas tonusu için çok önemlidir ki damar ve kas dokusu, kendimizi iyi veya kötü hissetmemizin ana mihenk taşlarıdır. Kaslarınız ihtiyaç duyduğu mineralleri alabiliyor ve sağlam bir damar yapısı ile yeterince kanlanabiliyorlarsa, yorgunluk hissetmeniz neredeyse imkansızdır. Kan damarları etrafında da kaslar vardır, yani damar ve kas bir bütündür fizyolojik olarak. Hurmada, hem iskelet kaslarının hem de damar etrafındaki kasların ihtiyacı olan tüm mineraller bir arada bulunur. Aynı zamanda kas kasılması sırasında tüketilen enerjiyi de hurma kaslarınıza 'birinci elden' verir.
CiLDE DE iYi GELiR
Hurma, yalnızca şeker değil, yağ ve bir miktar da protein içerir, bu da onun içerisindeki şekeri bedenin dengeli şekilde kullanmasını sağlar. İçerdiği yağ ise hiç de öyle korkulacak cinsten değildir. Cilt, tırnaklar, saçlar hatta tüm hücreleriniz için gerekli olan yağdır bu. Hurma, bahar yorgunluğunu alt etmede de çok yardımcıdır.
HURMALI KEK TARİFİ







Yumurtalarla karbonatı iyice çırpın, sonra blenderda, çekirdekleri ayıklanmış hurma ile sütü iyice jel kıvamına gelene kadar karıştırın. Sonra bu karşımı erimiş tereyağı ile birlikte çırpılmış yumurtanıza ekleyin, en son olarak da cevizi karıştırın. Cevizi bol olduğu için az yağ kullanmak yeterli. Aldığı kadar tam buğday unu ekleyin. 160 derecede ağır ağır pişirin. Bir saat sonra bir bıçak yardımı ile kekin pişip pişmediğini kontrol edin. Bu keki gönül rahatlığı ile ara öğün olarak tüketebilir, çocuklara da yedirebilirsiniz. İçinde zararlı hiçbir şey yoktur. Afiyet olsun...
YARIN: YEŞİL ÇAY
UZM. DR. ELİF GÜVELOĞLU