Gözümüzün nuru kayısı
Genç yaşlı herkes göz hastalıklarıyla karşı karşıya kalıyor. Küçük yaştan itibaren iyi bakılması gereken gözler için en iyi gıda takviyeleri ise kayısı, havuç ve balık

GÜL:
Gülden gülyağı ve gülsuyu elde edilir. Gülyağı kozmetik ve parfümeride kullanılır. Gülyağının antiseptik (mikrop öldürücü) etkisi vardır. Göz kanlanmaları ve göz nezlesinde etkilidir.
BALIK:
Göze iyi gelen besinler arasında ilk sıralarda yer alır. Göze ve özellikle de göz kuruluğuna iyi gelen balıklar arasında ilk sırayı ton balığı alırken, uskumru, alabalık ve ringa da gözler için en iyi etkileri veriyor.
HAVUÇ:
Havuçtaki Beta-Karoten de gözleri yaşlılığın getirdiği görme zayıflığından koruyor ve bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor.
ISPANAK:
Lutein ve zeaxanthin sağlıklı hücreleri koruyan ve hücrelerin bakımını yapan antioksidanlardır. Bunlar yapraklı ve koyu yeşil renkli sebzelerde bol miktarda bulunur. ve gözünüzde güneş gözlüğü gibi görev yapar ve zararlı mavi dalgaları filtreler.
BUĞDAY RUŞEYMİ:
Buğday tohumunun sivri ucunda yer alan ve buğdayın en değerli kısmıdır. Buğdayın özünde bulunan E vitamini katarakt riskini azaltır ve göz sağlığını korur..
KAYISI
İyi bir beta karoten ve likopen kaynağı olan kayısı görmenize katkı sağlar. Karotenden elde edilen A vitamini gözün lensleri de dahil hücre ve dokuları hasara karşı dirençli hale getiri