Havuç damar açar

Damar tıkanıklığı sinsi ilerleyen bir rahatsızlıktır. Çok geç olmadan önlemi alınması gereken bu problem için en iyi besinler ise havuç, soğan ve alıçtır

takvim.com.tr takvim.com.tr
Kaynak GAZETE
Giriş Tarihi :22 Mayıs 2013
Havuç damar açar
Damar tıkanıklığı kişilerde bir anda beliren bir rahatsızlık değildir. Yavaş yavaş belirir. İleri safhalara ulaşmadan fark edilme ihtimali düşüktür. En belirgin özelliği göğüs kafesinin ortasında oluşan baskı, sıkışma ve ağrı olarak bilinse de bazen omuz, kollar, çene ya da sırt bölgesinde rastlanabilir. Bu şikayetlerde kardiyoloji muayeneden geçmeniz gerekir. Tıkanıklık beyin, kalp, bacak ve böbrekte gelişebilir. Bunların tamamı ölümcüldür. Uzmanlara göre damar tıkanıklığına karşı en iyi besinler ise şöyle:

HAVUÇ:
Damar sertliği ve triglyserid'e karşı tam 13 tane etkin madde içerir. Ayrıca içindeki heraclenin maddesi kanın pıhtılaşmasına karşı etkin rol oynar.

ALIÇ:

Kalp üzerinde etkisi olan zehir ihtiva etmeyen nadir bitkilerdendir. Koroner damarları genişleten bioflavononidler sayesinde alıç damarları genişletir ve kan dolaşımını artırır. Bu maddeler kalbe oksijen ve kan akışını artırır ve kalp ağrılarını giderirler.

NAR:

Kalbin en iyi dostlarındandır. Damar hastalıkları için birebirdir. Kalp ve kan yollarını koruyan bir çok madde içerir.

ÖKSE OTU:

Damar genişletici ve damar tıkanıklığını önleyicidir. Bütün damarlar üzerinde etkisi vardır. Damarlardaki kireçlenmeyi de sertliği de giderir.

YER FISTIĞI:

Üzerindeki kırmızı kabuğu ile yenmelidir. Bu kabuk oligomerik prosyanidinleri yoğun olarak içerir. Bunlar kalp krizini önlediği gibi inmeye karşı da vücudu korur.

HAYIT TOHUMU:
Özellikle kadınlarda etkili olan hayıt otunun suda kaynatılarak günde üç kez içilmesi damar tıkanıklarını giderir.

SOĞAN:

Tıkalı kalp damarlarını açmakta çok iyidir. Hatta uzun süreli kullanımda vücuttaki fazla yağları da eritme özelliği vardır.

SARIMSAK:

Kroner damarları genişleten bir üründür, fazla değil az almak ama sürekli almak yararını göstermesi için gereklidir.