Karnabahar zihin açar

takvim.com.tr
takvim.com.tr GAZETE
ABONE OL
Karnabahar zihin açar
Karnabahar A, C, B1 ve B2 vitaminleri ile kalsiyum, potasyum, fosfor ve fosfat içerir. Beynin çalışmasını destekler. Cinsel gücü ve isteği arttırır. Şeker hastalığında ve romatizmada faydalıdır. Kolesterolü düşürür. Kalp hastalıklarında şikayetleri azaltır.

Yara giderici kızılcık
Kızılcık C vitamini açısından çok zengindir. Vücut direncini arttırır. Bağırsak ve ağız yaralarını giderir. İltihaplanmayı önler ve alerjileri azaltır. Ateş düşürücü etkisi ile özellikle menopozda faydalıdır. Böbrek taşlarının düşürülmesine yardımcı olur.

Tümöre kudret narı
Son dönemde manavlarda yerini alan kudret narı gastrit ve ülserin en iyi ilaçlarındandır. Şeker rahatsızlığı olan kişiler için de oldukça faydalıdır. Karaciğeri destekler. Aynı zamanda antibiyotik etkiye de sahip olan tümörün büyümesini durdurur.

Kansızlara bol havuç
Bol miktarda A vitamini barındıran Havuç B,C, D ve E vitaminleri açısından da oldukça zengindir. Kalbe ve özellikle gözlere kuvvet veren havuç aynı zamanda bitkinliğe ve kansızlığa da iyi gelir. Astım, bronşit gibi solunum yolu hastalıklarına ve öksürüğe karşı faydalıdır.

Karaciğere sarı kantaron
Yüzyıllardır şifalı bitki olarak kullanılan sarı kantaron depresyon ve strese bağlı hastalıklara iyi geliyor. Bunun dışında uykusuzluğu gideriyor, iltihapları alıyor. Karaciğere yardımcı olduğu gibi romatizmaya da iyi geliyor.

Gül bulantıyı keser
Gül daha çok romantik bir çiçek olarak bilinse de vücuda faydaları da vardır. Uzmanlar gül çiçeğinin yapraklarını kaynatarak elde edilen çayın bağırsakları rahatlattığını ve bulantıyı kestiğini söylüyor. Gül ayrıca bademcik ve boğaz iltihaplarını giderir. Mikropları öldürücüdür.

Sindirim için bamya
Anadolu'da yemeği sık sık yapılan bamya uzmanlara göre aynı zamanda şifalı bir bitki. Araştırmalara göre bamya mide ve bağırsakların düzenli çalışmasını sağlayarak sindirim sistemine yardımcı oluyor. Halsizliğe de çok iyi geliyor.

Damarlara ökse otu
Orta Çağ'da ökse otu, her hastalığı iyi edebilecek bir bitki olarak tanınırdı. Sinir yollarına iyi gelen ökse otu sara hastaları için tavsiye edilir. Damar kireçlenmesinde faydalıdır. Hazmı kolaylaştırır. Fazla kullanıldığı takdirde bilinci uyuşturur, adaleleri zayıflatır.

Midenin koruyucu kalkanı
Hindistan cevizi yüksek oranda kolayca sindirilebilen yağ içerir. Midedeki fazla asit probleminin tedavisinde etkilidir. Hazımsızlık, kolit, mide ülseri, ishal, kusama, gaz, dizanteri rahatsızlıklarına karşı da oldukça fayda sağlar.