Saçlar öncelikle proteinlerden oluşuyor. Bu nedenle balık, tavuk, dana ciğeri, az yağlı peynir ve yumurta yemelisiniz. Bu gıdalar hem saç dökülmesini önler hem de saçın sağlıklı uzamasını sağlar.
Zeytinyağı, E vitamini kaynağıdır. E vitamini, saçları koruyan en iyi antioksidandır. Ayrıca hücrelerin sağlıklı gelişimi için önemlidir.
E vitamini deposu soyadır. Soya, "hemoglobin" üretiminde önemli yere sahiptir. Bu madde, kanda bulunur ve oksijenin taşınmasını sağlar. Yeterli hemoglobin olmadığında kan dolaşımı düzgün çalışmaz. Dolaşım sistemi düzgün çalışmadığında saçlar dökülür.
Baklagiller, saç sağlığı için en iyi besinlerdir. Demir ve çinko bakımından zengin olan baklagiller, saçlara güç kazandırır ve sağlıklı uzaması için de yardımcı olur.
Gür saçlar için "silisyum" maddesi çok önemlidir. Silisyum en çok fasulye filizinde, salatalığın kabuğunda ve patateste bulunuyor.
Saçları dökülen birçok erkekte çinko eksikliği vardır. Eğer çinko eksikliği varsa, saçlar dökülür. Bununla mücadele etmek için kırmızı et tüketmek gereklidir.
Havuç, sadece gözlere değil, saçlara da iyi gelir. Bu besin, A vitamini sayesinde saçların dökülmesini önleyen ve parlak görünmesini sağlayan "sebum" üretimini destekler.
B9 vitamini en çok ıspanakta bulunur. Bu vitamin, parlak ve sağlıklı saçlar için gereklidir. Yeterince alındığında saç dökülmesi durur.
Sağlıklı saçlar, omega-3 yağ asitlerine ihtiyaç duyar. Kuruyemişlerdeki omega-3 saçları korurken, çinko da Baklagiller dökülmeyi engeller.
Gür saçlar için "silisyum" maddesi çok önemlidir. Silisyum en çok fasulye filizinde, salatalığın kabuğunda ve patateste bulunuyor.
Vücudumuzun suya ihtiyacı olduğu gibi saçlarımızın da suya ihtiyacı vardır. Günde en az 8 bardak su tüketmek gereklidir. Özellikle mineral seviyesi yüksek olan suları içmek saç için çok değerlidir