ÖNEMLİ BELİRTİ
"Terleme vücudun ısı dengesini sağlaması açısından önemli bir mekanizmadır" diyen Dr. Güniz Eker Uluçay; ter bezlerinin en çok el, ayak, koltuk altları, alın ve yanak bölgesinde olduğunu ifade etti. Çoğu kişide bu bölgelerdeki terlemelerin doğal olduğunu ancak bazen de hastalık habercisi olabileceğini söyleyen Uluçay, "Bazı kişilerde tiroid bezinin fazla çalışması, obezite, menopoz, böbrek üstü bezi hastalıkları, şeker hastalığı, kalp krizi, kanserler, stres, psikiyatrik hastalıklar gibi birçok hastalık aşırı terlemeye yol açabilir" dedi. Ter sorununu aşmak için yediklerimiz, giydiklerimiz, hatta vücudumuza sürdüklerimiz bile çözüm oluyor. İşte terlemeyi önlemek için Uluçay'dan çok önemli tavsiyeler...
BANYODAN ÖNCE SİRKE SÜR
Adaçayı, terlemeyi ve ter kokusunu önleyen en etkili bitkisel çözümlerdendir.
Sirke, daha çok bölgesel terleme şikayetleri olanlara tavsiye ediliyor. Örneğin; koltukaltı terlemesi sorunu yaşıyorsanız banyo öncesi ve sonrası koltuk altınızı sirke ile ovmak terlemeyi ve kokuyu önlüyor.
A ve C vitaminleri ile kalsiyum, potasyum, manganez ve fosfor mineralleri açısından zengin olan enginar, oldukça etkileyici bir ter kokusu gidericidir.
PRATİK ÖNERİLER...
Bir fincan kaynar suya bir tutam nane koyun günde 2 fincan için.
1 litre kaynar suya 250 gr kadar enginar kökü koyun günde 2 fincan için.
Banyodan sonraki durulanma suyunuza tuz ekleyin ve özellikle terleyen bölgelerinizi bu suyla ovarak durulanın.
BUNLARA DİKKAT!
Açık renk, pamuklu ve geniş dokunmuş giysiler tercih edin.
Sentetik giysilerden uzak durun.
Keskin tatlı, acı, baharatlı yemeyin.
Fazla kilolarınızdan kurtulun.
Aşırı terleme sorunu olan bölgelerinizde pudra kullanın.
Her gün banyo yapın.