KAHVALTI İLE BAŞLIYOR...
Ziyafeti bir kâbusa dönüştürmemek ve bayramı sağlıklı geçirmek için yemek seçiminizde bazı noktalara dikkat etmemiz yeterli. Memorial Ataşehir Tıp Merkezinden Uzman Diyetisyen Şefika Aydın Selçuk, "Ramazan Bayramı'nda sağlıklı beslenme" hakkında bilgi verdi. Selçuk, kahvaltıdan gece yatana kadar hangi öğünde ve nerede neleri yememiz gerektiğini tek tek anlattı. İşte Şefika Aydın Selçuk'tan bayram için yeme içme rehberi...
ÖNEMLİ TAVSİYELER
Aynı anda birçok çeşit yemek yemeyin.
En önemli öğün olan kahvaltıyı atlamayın.
Pilav, ekmek, dolma, tatlı gibi karbonhidrat miktarı yüksek gıdaları bir arada tüketilmeyin.
Tatlı yenilecekse, sütlüleri tercih edin.
Kuruyemiş, pasta gibi yağlı yiyecekleri uzak durun.
Ara öğün olarak meyve yiyin, bol su için. lHer misafire yemekte ve tatlıda eşlik etmeyin.
OTELDE GEÇİRECEKLER İÇİN ÖNERİLER
Yağlı omletler yerine haşlanmış yumurta yiyin.
Açık büfede çikolata kreması, fıstık fındık ezmesi gibi yiyecekler yerine kurutulmuş meyve ya da fındık ile ceviz tercih edin.
Öğle ve akşam yemeklerinde yağlı-soslu yemeklerden çok ızgara et, yoğurtlu mezeler ve hafif salatalar yiyin.
Sıvı ihtiyacınızı asitli şekerli içecekler yerine suyla giderin. Ayran ve süt de doğru içecek tercihidir.
EVDE OLACAKLAR İÇİN ÖNERİLER
Kahvaltıda yarım yağlı ve yağsız peynirler tercih edin
Kaymak-reçel-bal yerine meyve suları veya 1 porsiyon taze meyve iyi bir alternatif.
Beyaz ekmek yerine kepekli ekmekler alın.
Çay ve kahvenizi şekersiz veya az şekerli için.
2-3 fincan kahve için
Akşam yemeği sonrası süt, yoğurt gibi bir protein grubunu tercih edin.
İkram için sütlü tatlılar ve meyve tabakları hazırlayın