Kuru fasulye, nohut, barbunya gibi sindirimi zor olan karbonhidratları içeren kuru baklagiller, kan şekerinizin daha uzun süre dengede kalmasını ve tokluk süresini uzatır. Özellikle öğlenleri tüketilmesi tavsiye edilen bu yiyecekler, sinir sisteminin sağlığı açısından da önemlidir.
Arpa, yavaş sindirilen ve kan şekerini diğer karbonhidrat kaynaklarına göre daha uzun süre dengeleyebilen bir besindir. Özellikle öğle ve ikindi öğünlerinde tüketilmelidir. Çorbalara ilave edilebilir, haşlaması, lapası da yapılıp garnitür olarak kullanılabilir.
Acı biber, metabolizmayı hızlandırır, ayrıca vücuda mutluluk yaratan endorfinin salgılar. Acı biberi çorbaya, sebze yemeklerine, et/tavuk sote gibi yiyeceklere eklenebilir veya baharat olarak kullanabilir.
Bitter çikolata strese iyi gelir, kakaonun mutlu edici özelliği vardır. Normal çikolatadan daha az kalorili olan bitterden öğlenleri 20-30 gram yenebilir. Hem mutlu hissedecek, hem de kalp sağlığınıza destek vermiş olacaksınız.
Toksinleri atmak için birebirdir. Kivi, düşük şeker içeriği, düşük kalorisi ve yüksek C vitamini içeriği ile vücudunuzu toksinlerden arındırmaya ve gevşemenize yardımcı olur.
Kuru yemiş, mutluluk hormonunu salgılar. E vitamini ve magnezyum mineralinden zenginliği strese iyi gelir. Diyette ara öğün için iyi bir alternatiftir.