Yaşlanmayı geciktirir
İçerdiği fosfor ve çinko kemik oluşumu için gerekli olan ayçekirdeği, yaraların iyileşmesini ve sperm hareketlerinin artmasını sağlar. Prostat kanserine karşı korur, cilt yaşlılığını geciktirir.
Susuzluğu giderir
Hazmı kolaylaştıran şeftali, idrar yollarını da temizler. Susuzluğu giderir ve vücuda serinlik verir. Basur şikayetlerini azaltır. Safra kesesi ve böbrekler için de son derece faydalıdır. Kabızlığı giderir ve bağırsak solucanlarını düşürür.
Damar sertliğini giderir
Pırasa, deri hastalıkları, damar sertliği için faydalıdır. Pırasa yemeği, bağırsakları yumuşatır. Pırasa çorbası, böbrekleri çalıştırarak bol idrar söktürür ve vücutta birikmiş üre asidi ve ürat tuzlarını dışarı atar.
Sinirleri yatıştırır
Kırmızı pancar, iştahı açar ve hazmı kolaylaştırır. Mide ve bağırsakları kuvvetlendirir. İdrar söktürür ve kabızlığı giderir. Böbrekleri çalıştırır. Sinirleri yatıştırır. Ayrıca, yüksek tansiyonu düşürücü etkiye sahiptir.
Susuzluğu azaltır
Semizotu, kanı temizler, bol idrar söktürür. Kanı, üre ve benzeri pisliklerinden temizler. Siniri ve beyin yorgunluğunu geçirir, böbrekteki kum ve taşı döker. Semizotu ayrıca, şeker hastalarının susuzluğunu azalttır, zayıflama diyetlerinde çok işe yarar.
Gelişimin formülü
Bulgur, bağırsak ve kalpdamar sağlığını koruyucu etkisi vardır. Yapısında folik asit de bulunduğu için hamile kadınların tüketmesi önemlidir. Folik asit, anneler için olduğu kadar bebeklerin gelişimi için de önemlidir.
Zihni güçlendirir
Mercimek, vücuda ve zihne güç verir. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Gözlere de yararlıdır. Enerji verir ve yorgunluğu giderir. Anne sütünü arttırır.
Kolesterolü düşürür
Bol miktarda C vitamini içeren hünnap, kanı temizler. Hünnap yemişi ve hünnap suyu, kalp ve damar hastalıklarına da iyi gelir. Şeker hastalığına ve kolesterole karşı değer düşürür. Yaprakları da kaynatıp içildiğinde astım ve bronşite iyi gelir.